ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διατηρούν την παράδοση

διατηρούν-την-παράδοση-725670

Μικρή έκθεση με δημιουργίες των σπουδαστών και των εκπαιδευτών του εργαστηρίου υφαντικής διοργανώνεται σήμερα με αφορμή τη λήξη της τρέχουσας εκπαιδευτικής χρονιάς, από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, δια μέσου της Εφορείας Υφαντικής.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να βρουν, υφαντά διακοσμητικά και χρηστικά είδη για το σπίτι, που αποτυπώνουν την καλαισθησία και την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με την υφαντική τέχνη.

Υπενθυμίζεται ότι το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, πιστό στις αξίες της διατήρησης του λαϊκού πολιτισμού, συνεχίζει την παράδοση της τέχνης του αργαλειού, με το εργαστήριο υφαντικής που αναβίωσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση, όχι μόνο στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και στη διαχρονική παραδοσιακή τέχνη. Σκοπός της επαναλειτουργίας του εργαστηρίου αυτού είναι η διατήρηση των παραδοσιακών τεχνών, που σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν. Παράλληλα, όμως, στοχεύει να δώσει σε γυναίκες και άνδρες της ευρύτερης περιοχής μας μια διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης, πολύτιμα βιώματα γύρω από την αρχαία τέχνη του αργαλειού και- γιατί όχι- και επαγγελματική κατάρτιση σε μία εποχή, όπου η ανεύρεση εργασίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με το εργαστήριο υφαντικής, λειτουργεί και εργαστήριο λασέ και μακραμέ.

Η παρούσα έκθεση με έργα υφαντικής, λασέ και μακραμέ θα λειτουργήσει σήμερα το πρωί από τις 10 έως τις 1 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 6 έως τις 9 το βράδυ, στην αίθουσα που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Δον Δαλεζίου – Ρ. Φεραίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου