ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία του ΚΕΘΕΑ Πιλότος

συναυλία-του-κεθεα-πιλότος-725732

Συναυλία με κοινωνικό χαρακτήρα και κεντρικό μήνυμα «Η δύναμη ν’ αλλάζεις», διοργανώνει το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Πιλότος σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 9.30 μμ στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας, με τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.

Με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα χρόνων δράσης, των θεραπευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα, γνωστοί καλλιτέχνες, τραγουδούν για το ΚΕΘΕΑ Πιλότος.

Με όχημα τη μουσική το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ επιχειρεί να «ενώσει χρόνους, τόπους κι ανθρώπους, να ζεστάνει, να αφυπνίσει, να διασκεδάσει, να συγκινήσει και να λυτρώσει». Πιλότοι σε αυτό το μουσικό ταξίδι είναι ο προερχόμενος από την Κρήτη Μάνος Πυροβολάκης, ο βολιώτης Απόστολος Βαλαρούτσος και η επίσης βολιώτισσα Βασιλική Καρακώστα συνοδευόμενη από τους Δαίμονες των Εγχόρδων, καλλιτέχνες, που ο καθένας με τον τρόπο του, καταφέρνουν να χρωματίζουν τους ήχους και τις φράσεις τους, αγγίζοντας τις ψυχές μας.

Ο Μάνος Πυροβολάκης, με σημαντική διαδρομή στο ενεργητικό του και τέσσερα άλμπουμ ξεχώρισε στο ευρύ κοινό ως ο «σύγχρονος λυράρης», που κατάφερε μέσα από τις σύγχρονες pop – rock συνθέσεις του, να ενσωματώσει στοιχεία της κρητικής μουσικής. Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς τόσο δισκογραφικά όσο και σε μεμονωμένες εμφανίσεις με καλλιτέχνες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Βασίλης Σκουλάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιώργος Χατζηνάσιος κ.α., ενώ έχει εμφανιστεί σε συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου και ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Τον Ιούλιο του 2012 ο Μάνος και η μπάντα του εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Sommerfestival της Στουτγκάρδης, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ World μουσικής της Ευρώπης. Μαζί με την μπάντα του, παρουσιάζει ένα πολύπτυχο πρόγραμμα γεμάτο εναλλαγές όπου τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία του συναντούν την παράδοση.

Η βολιώτισσα Βασιλική Καρακώστα ξεκίνησε από 15 ετών με παραδοσιακές ορχήστρες, όπως η “Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας”. Σπούδασε πιάνο, θεωρητικά, βυζαντινή μουσική και φωνητική με υποτροφία στο ωδείο Νέας Ιωνίας Βόλου Όπως λέει η ίδια «η καλύτερή μου σπουδή όμως, ήταν να ακούω τον παππού μου να τραγουδά και να με συμβουλεύει να χρωματίζω τις φράσεις». Στη δωδεκαετή πορεία της έχει συνεργαστεί με επιφανείς συνθέτες και τραγουδοποιούς όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Παπάζογλου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Σπανός, Κώστας Λειβαδάς, καθώς επίσης και με δημοφιλείς δεξιοτέχνες και ερμηνευτές. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με τους Δαίμονες των ΕΓΧΟΡΔΩΝ Κωνσταντίνο και Λυδια Μπουντούνη. Τον Ιανουάριο του 2013 κυκλοφόρησε ” τα επικίνδυνα” έναν πρωτότυπο δίσκο που έχει ήδη αγαπηθεί!

Οι Δαίμονες των εγχόρδων είναι ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η Λυδία Μπουντούνη (συνθέτες και μουσικοί), οι οποίοι έχουν δώσει συναυλίες σε Ελλάδα (Ηρώδειο, Μέγαρο κ.α.) και εξωτερικό και έχουν συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες. Στο δίσκο «Τα Επικίνδυνα» υπογράφουν τραγούδια σε μουσική και στίχους καθώς και δύο μελοποιήσεις ποιημάτων των Κ.Π. Καβάφη και Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Από το Βόλο είναι και ο Απόστολος Βαλαρούτσος, όπου ξεκίνησε να παίζει με τοπικά μουσικά σχήματα σπουδάζοντας παράλληλα πιάνο και κιθάρα. Έχει συνεργαστεί ως κιθαρίστας στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις με τραγουδιστές όπως τους Γ. Νταλάρα, Β. Παπακωνσταντίνου, Ε. Αρβανιτάκη, Ν. Πορτοκάλογλου κ.α. Το προηγούμενο καλοκαίρι έκανε κοινές συναυλίες του με τον Πάνο Μουζουράκη στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ και για θέατρο ενώ τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι ερμηνευτές όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Χαρούλης. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της βολιώτικης ορχήστρας «Εστουδιαντίνα» και των «Βeatles Live Tribute Band». Το «Μετά ξύπνησα» είναι το πρώτο δείγμα της ολοκληρωμένης προσωπικής δισκογραφικής του δουλειάς που έχει ετοιμάσει, με τραγούδια δικά του και φιλικές συμμετοχές αξιόλογων ερμηνευτών.

Εισιτήρια για τη συναυλία προπωλούνται στο δισκοπωλείο Classic, στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δίαυλος και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου στο Βόλο και Γράμματα στη Ν. Ιωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου