ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικές της Μεσογείου

μουσικές-της-μεσογείου-725866

Τις μουσικές της Μεσογείου παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Βόλου στις 27 Ιουνίου, στις 9μ.μ. στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» με καλεσμένο τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η σχολική χρονιά για το Μουσικό Σχολείο δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα παρά με μία συναυλία η οποία αφιερώνεται στη Μεσόγειο, στη θάλασσά μας αλλά και στη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τιμώντας έτσι έναν Βολιώτη καλλιτέχνη που τα τραγούδια του είναι αγαπημένα όλων μας.

Οι μαγικές φωνές των μαθητών του Μουσικού Σχολείου μέσα από ένα ξεχωριστό μουσικό οδοιπορικό θα δημιουργήσουν εκείνες τις γέφυρες που όλοι έχουμε ανάγκη να διαβούμε κυρίως στους καιρούς μας ώστε να νιώσουμε ότι στη «γειτονιά» της Μεσογείου όλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα αλλά και τα ίδια όνειρα. Σε δύσκολους καιρούς, ο πολιτισμός και ιδιαίτερα η μουσική ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων. Οι ήχοι και οι μουσικές της Μεσογείου με καράβι το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα ταξιδέψουν το κοινό με ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα στις πανέμορφες χώρες της Μεσογείου. Κύριο χαρακτηριστικό τα διαφορετικά ηχοχρώματα της μουσικής κουλτούρας και του πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου γενικότερα, με αρχή τους ήχους των Βαλκανίων έως τους έντονους ρυθμούς της Ανατολής και από τη ρομαντική Ιταλία έως το ισπανικό φλαμένγκο.

Η ανάδειξη της πολυφωνικής φωνητικής και ορχηστρικής παράδοσης των μεσογειακών λαών μέσω της μουσικής μας παράστασης σκοπό έχει να αναδείξει αλλά και να αποδείξει ότι οι μουσικές της Μεσογείου αγγίζουν τις καρδιές όλων μας γιατί ακριβώς είναι «φτιαγμένες» από ανθρώπους που έχουν περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές.

Στο δεύτερο μέρος το Σχολείο τιμώντας την τοπική μουσική ιστορία και τους Βολιώτες καλλιτέχνες παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο Βολιώτη ερμηνευτή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στα τραγούδια του αλλά και σε γνωστά τραγούδια της Μεσογείου που ο ίδιος ερμήνευσε κατά καιρούς. Οι υπεύθυνοι καθηγητές Ζαφείρης Κουκουσέλης, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Κερασία Σιάρα, Ιωάννα Χατζάκη και Δέσποινα Λουκίδου με τις ηχοληπτικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Κολέτσιου, θα συνεχίσουν την προετοιμασία των μαθητών ώστε στις 27 Ιουνίου, το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας να ταξιδέψει μουσικά, τραγουδώντας τη «θάλασσά μας».

Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2421047155 και 2421071096. Εισιτήρια διατίθενται από το Σχολείο, το Σύλλογο Γονέων, από το Δίαυλο και από το βιβλιοπωλείο «Πένα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου