ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση του «Προμηθέα»

εκδήλωση-του-προμηθέα-725876

Με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων – εξετάσεων και ενόψει του ερχομού του καλοκαιριού, τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας», κλείνουν μία δημιουργική χρονιά με μια εξαιρετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου. Συγκεκριμένα, στον προαύλιο χώρο του σπάνια αρχιτεκτονικής, Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου, η ερμηνεύτρια και μουσικός του «Προμηθέα», κ. Έρρικα Πατρικίου με τη συνοδεία της χορωδίας των μαθητών του Σχολείου, θα αποδώσουν μελοποιημένη ποίηση σημαντικών Νεοελλήνων ποιητών.

Ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Νίκος Γκάτσος, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Νίκος Καββαδίας, ο Μιχάλης Γκανάς, με την ποίηση των στίχων τους, συναντούν τις νότες των μεγάλων συνθετών: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάριου Τόκα, Θάνου Μικρούτσικου.

Στο πιάνο συνοδεύει με τις μαγικές του νότες ο σπουδαίος συνθέτης – πιανίστας Ηλίας Χατζόγλου, που έχει μελοποιήσει ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και Μάνου Ελευθερίου.

Στη βραδιά τα «Λόγια του Αιγαίου», τα παιδιά θα απαγγείλουν ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη από τις συλλογές «Ήλιος, ο Πρώτος «Τα ρω του Έρωτα, Μικρές Κυκλάδες».

Μουσική επιμέλεια – ερμηνείες: Έρρικα Πατρικίου, πιάνο – ερμηνείες: Ηλίας Χατζόγλου, ηχητικά – φωτισμός: Γιάννης Σαλάχας. Τα Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» προσκαλούν όλους για μια βραδιά γεμάτη ποίηση, μουσική και άρωμα καλοκαιρινού Αιγαίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου