ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση ζωγραφικής

εκθεση-ζωγραφικής-726425

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Χαΐνη διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου. Στη ζωή και το έργο του τιμώμενου καλλιτέχνη θα αναφερθεί η Βάσια Καρκαγιάννη – Καραμπελιά, ιστορικός τέχνης – τεχνοκριτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί την πρώτη αναδρομική παρουσίαση του έργου του σεμνού καλλιτέχνη εκτός Αθήνας. Και για τούτο φρόντισε το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, όπως φρόντισε παλιότερα με τις Εκθέσεις του Ντε Κίρικο, του Τέτση, των Κοντογιάννη και Σουλικιά και πριν μερικά χρόνια με το «tags» του Αλέξανδρου Ψυχούλη.

Με την δράση αυτή, δίνεται μοναδική ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό της περιοχής μας, για σαράντα πέντε ημέρες, να προσεγγίσει το έργο ενός πρωτοποριακού καλλιτέχνη ο οποίος αποτελεί μια ιδιαίτερα ξεχωριστή μορφή στη σύγχρονη πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Αποτελεί σταθερή πίστη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες καθιστούν το Νομό μας πιλότο στις πολιτισμικές δράσεις, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο μεγάλους δημιουργούς, ανταμείβοντας παράλληλα ανθρώπινες αξίες.

Οι «μνημειακές» διαστάσεις τους είναι η αιτία που δεν χρησιμοποιήθηκαν οι χώροι του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος στην Αγριά. Χάρη στην πρόθυμη ανταπόκριση του Δήμου Βόλου, η έκθεση πραγματοποιείται στο φιλόξενο -και επαρκώς ευρύχωρο- κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου