ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση του Αστέρη Γκέκα

εκθεση-του-αστέρη-γκέκα-726609

Ο Αστέρης Γκέκας παρουσιάζει στο φιλότεχνο κοινό του Βόλου την νέα του εργασία με τίτλο «Αξιον Εστί το βλέμμα του παιδιού». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αξιον Εστί, Προφήτη Ηλία 12, Άλλη Μεριά Βόλου, από σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου ως τις 12 Ιουλίου και εγκαινιάζεται στις 20:00 μ.μ. Θα λειτουργεί καθημερινά για το κοινό, 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. και 19:30 μ.μ. – 22:00μ.μ, πλην Κυριακής. Πρόκειται για μια σειρά κατασκευών, εγκαταστάσεων και ζωγραφικών έργων, που αφορούν το βλέμμα του παιδιού.

Ο δημιουργός συμπυκνώνει και αξιοποιεί την εκπαιδευτική εμπειρία του κοντά στα παιδιά, ώστε να δημιουργήσει ειδικά, πρωτότυπα έργα γι αυτά, αλλά και για όλους, προτείνοντας διαδρομές του βλέμματος στην πανδαισία του χρώματος, στην αισιοδοξία στην μνήμη, στην δημιουργία, στο πείσμα και την εργατικότητα και στην απαίτηση ενός αίσιου μέλλοντος. Η έκθεση αυτή προσπαθεί ν’ ανταγωνιστεί την ομορφιά της μητέρας φύσης όπως αυτή φαίνεται από το υπέροχο μπαλκόνι στην Άλλη Μεριά του Πολυχώρου Εκπαίδευσης «Αξιον Εστί» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Το Ἄξιον ἐστί ως εκπαιδευτικός οργανισμός και ως πολυχώρος εκπαίδευσης αγκαλιάζει όλες τις τέχνες που είναι εργαλεία της αγωγής των παιδιών.

Πέρα από τις πολιτιστικές δράσεις όλης της σχολικής χρονιάς συνεχίζει μ’ ένα εικαστικό πανηγύρι ζωγραφικής, εγκαταστάσεων και κατασκευών του Αστέρη Γκέκα ώστε με την έκθεση «Αξιον Εστί το βλέμμα του παιδιού», αποχαιρετίζοντας την φετινή σχολική χρονιά, στο πλαίσιο της υποδοχής του καλοκαιριού.

Για το διάστημα 11 έως και 14 Ιουνίου, τα πρωινά, ο Αστέρης Γκέκας θα συναντά μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας για ξενάγηση στην έκθεση και για ένα καθημερινό εργαστήρι με τίτλο «Το Δέντρο μου». Στην έκθεση αυτή ο Γκέκας παρουσιάζει τα πολύ ιδιαίτερα έργα του. Βάζοντας το βλέμμα του παιδιού να συναντήσει τις χρωματικές στιγμές του περιβάλλοντος όπου εκπαιδεύεται, μέσα σ’ ένα σύγχρονο έργο, ώστε να γίνουν συγκρίσεις και σκέψεις, ότι το όμορφο δώρο της φύσης μπορεί να βρίσκεται κοντά μας στους δρόμους της τέχνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου