ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταξίδι στα παραμύθια

ταξίδι-στα-παραμύθια-727165

Σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 19.00 το απόγευμα οι μαθητές του 13ου Δ.Σ. Βόλου θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι «στων παραμυθιών τα μονοπάτια» στο προαύλιο του σχολείου τους. Η εκδήλωση πραγματοποιείται κλείνοντας τις δράσεις για τα παραμύθια, που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και του μαθήματος των γερμανικών.

Θα παρουσιαστούν τα οικολογικά παραμύθια «Τα χαρτιά ανακυκλώνονται» και «Το ταξίδι των αλουμινόκουτων», τα παραμύθια «Το ασχημόπαπο» και «Οι μουσικοί της Βρέμης» (“Die Bremer Stadtmusikanten”) και τα παραδοσιακά θεσσαλικά παραμύθια «Το βασιλόπουλο και ο δράκος» και «Ο ψαράς και το σπαθί του».

Στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης οι μαθητές του Α2, Β2, και Β3 ασχολήθηκαν με το παραμύθι γενικότερα και τα παραδοσιακά θεσσαλικά παραμύθια ειδικότερα, ενώ οι μαθητές του Δ2 ασχολήθηκαν με την ανακύκλωση και τη διαχείριση των σκουπιδιών. Τέλος οι μαθητές του ΣΤ2 στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας δραματοποίησαν στα γερμανικά το παραμύθι των αδερφών Γκριμ «Οι μουσικοί της Βρέμης».

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί οι μαθητές θα παρουσιάσουν με διασκεδαστικό τρόπο, μέρος της δουλειάς τους κι θα μοιραστούν με όλους τις γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησαν κατά την υλοποίηση των αναφερόμενων προγραμμάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου