ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμέτρητα ζωγραφιστά τραγούδια

αμέτρητα-ζωγραφιστά-τραγούδια-767467

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η Τετάρτη 5 Ιουνίου και οι φυσιολάτρες συνθέτες Μιχάλης Κουμπιός και Ανδρέας Κατσιγιάννης θα εμφανιστούν στον αύλειο χώρο του θεάτρου Badminton. Οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής, για να μας επισημάνουν πως ήρθε η ώρα να κλείσουμε το κεφάλαιο της ανταγωνιστικής σχέσης μας με το περιβάλλον. «Η αρμονική συμβίωση με ό,τι μας περιβάλλει είναι μονόδρομος. Πρόκειται για το δικό μας στοίχημα επιβίωσης» υπογραμμίζουν οι δύο καλλιτέχνες.

Ο Μιχάλης Κουμπιός και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, ανήκουν σε αυτούς που μελετούν τη φύση και τη μετασχηματίζουν σε λιτές και βαθιά εσωτερικές μουσικές συνθέσεις. Δύο συνθέτες διαφορετικής γενιάς που διαγράφουν από τις πιο πολυδιάστατες και δημιουργικές πορείες στο χώρο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Αφετηρία συνάντησης και για τους δύο δημιουργούς σε αυτήν τη συναυλία, ο ποιητικός και φυσιολατρικός λόγος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Αρετή Κετιμέ, Χάρης Μακρής.

Παίζουν οι μουσικοί : Μιχάλης Κουμπιός, πλήκτρα, Ανδρέας Κατσιγιάννης, σαντούρι, Δημήτρης Μαργιολάς, νυκτά έγχορδα, Νίκος Καλαντζάκος, πιάνο, Γιώτης Σαμαράς, κιθάρες, Δήμος Πολυμέρης, ακορντεόν, Δημήτρης Γάσιας, βιολί.

Ο συνθέτης μουσικής και τραγουδιών Μιχάλης Κουμπιός το1979 μαζί με μία παρέα φίλων του στον Πειραιά, ίδρυσε την punk κολεκτίβα Κουμπότρυπες Α.Ε

Μελέτησε την ελληνική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική στις διάφορες εκφάνσεις της. Έχει παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων για τη σύγχρονη μουσική τεχνολογία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σεμινάρια για τη Μουσική σε Κινηματογράφο, Ντοκιμαντέρ, Τηλεόραση και Video Art. Έχει ηχογραφήσει προσωπικούς δίσκους ενώ συνθέσεις του έχουν συμπεριληφθεί σε διεθνείς συλλογές όπως. Δεκατέσσερις από τις δεκαεπτά συνθέσεις του που κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό συγκεντρώθηκαν το 2009 στη συλλογή “Passport” (Universal). Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, τραγουδιστές και στιχουργούς αλλά και με αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της world music. Επίσης με μουσικά σύνολα όπως Adriatica, Magenta, Nor Dar, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, Balalou Vocal Ensemble, Camerata Harmony, The Romanian choir: Sabin Dragoi κ.α.

Ο Βολιώτης Ανδρέας Κατσιγιάννης, «ψυχή» της Εστουδιαντίνας, προέρχεται από οικογένεια που έχει άμεση σχέση με την ελληνική μουσική. Σημαντικές είναι οι συνεργασίες του με κορυφαίες προσωπικότητες της Ελληνικής μουσικής καθώς σαν σολίστας στο σαντούρι δημιουργεί ένα σημαντικό δισκογραφικό έργο σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του σε εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικού. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, η Ελένη Καραϊνδρου, ο Σταυρός Ξαρχάκος, ο Σταμάτης Σπανουδάκης αλλά και με τον γνωστό Τούρκο συνθέτη Zülfü Livaneli. Συνεργάζεται επίσης με τραγουδιστές από το χώρο του λαϊκού και του έντεχνου τραγουδιού όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρόνης Αηδονίδης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Γλυκερία κα. Ένα ιδιαίτερο κομμάτι της μουσικής δραστηριότητας του Ανδρέα Κατσιγιάννη είναι η μουσική σύνθεση, με κορυφαία στιγμή την μουσική επένδυση των ντοκιμαντέρ για την Ίμβρο και την Τένεδο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου