ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κώστα Βάρναλη…

στον-κώστα-βάρναλη-771665

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η εκδήλωση μνήμης για το μεγάλο Έλληνα ποιητή ανατολικορωμυλιώτικης καταγωγής Κ. Βάρναλη στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Βόλου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Αν. Ρωμυλίας (Β. Θράκης) Βόλου. Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης, παρουσιάστηκαν ποιήματα του Βάρναλη από τον Βασίλη Νιζάμη και την Κατερίνα Αντωνακάκη, ενώ για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας και Διευθυντής του Αχιλλοπουλείου Λυκείου Τσαγκαράδας Αδάμος Μουζούρης.

Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβε ο Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», ενώ άρωμα Αν. Ρωμυλίας έδωσε το παιδικό τμήμα του συλλόγου που παρουσίασε άρτια χορούς της Αν. Ρωμυλίας. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η απονομή των βραβείων στους διακριθέντες στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα «Κοινωνία και Σύγχρονος Άνθρωπος» και στον 1ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Δοκιμίου με θέμα «Κριτική του έργου του Βάρναλη».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, το ΔΣ βράβευσε και δύο μέλη του για την ακαδημαϊκή τους πορεία: το γραμματέα Κυριακίδη Χ. και το μέλος Αποστολοπούλου Β. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κυριάκος Κυτούδης συνεχάρη όλους τους βραβευθέντες και ευχαρίστησε τους συντελεστές και όλους τους παρευρισκόμενους ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση που θα είναι στις 8 Ιουνίου για τη λήξη των χορευτικών τμημάτων. Παρόντες ήταν η βουλευτής ΑΝΕΛ Μαγνησίας Μ. Χρυσοβελώνη, η αντιδήμαρχος Ν. Οικονόμου, ο αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Μ. Τζιαμπάσης, ο δημ. Σύμβουλος Α. Νάσιος και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων Η εκδήλωση έκλεισε με ένα χασάπικο, από μέλη του χορευτικού τμήματος ενηλίκων του συλλόγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου