ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικαστικές δράσεις στη ΧΕΝ Βόλου

εικαστικές-δράσεις-στη-χεν-βόλου-771709

Έργα ζωγραφικής και Αγιογραφίας περιλαμβάνει η έκθεση των μελών της ομάδας ΧΕΝ Βόλου που θα πραγματοποιηθεί στο «Ίδρυμα Αφων Δεληγεώργη» από τις 31 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 7 μμ και είναι ενταγμένη στην φετινό κύκλο των «Δεληγεώργειων».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Ελευθερία Σκαμάγκα-Αγαπητού, Άντα Αλεξίου, Ανθή Βαρδάκη, Αλεξάνδρα Βολωτά, Νίτσα Γώγου, Βέρα Δανέζη, Φωτεινή Κουκλουμπέρη, Στέλλα Κουλορίζου, Σούλα Κούντρια, Κατερίνα Κωστοπούλου, Φιλίτσα Λασκαράκη, Στέλλα Λάσχου, Ευαγγελία Λαχανά, Πόπη Οικονόμου, Λίτσα Πολυχρονίδου, Καίτη Ρήγα, Κατερίνα Στάμου, Βάσω Σωτηρίου, Λίλη Χιώτη-Παπαεμμανουήλ. Συμμετέχει επίσης με έργα της η καθηγήτρια τν τμημάτων Αγιογραφίας-ζωγραφικής, Μαρία Κουκιάδου.

Η Ομάδα ΧΕΝ Βόλου έχει δημιουργήσει τμήματα Αγιογραφίας και Ζωγραφικής που λειτουργούν στην πόλη μας για πέντε συνεχόμενα χρόνια. Τα συγκεκριμένα τμήματα παρακολουθούν γυναίκες όλων των ηλικιών που αγαπούν η Ζωγραφική Τέχνη και μυούνται στα μυστικά της υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Κουκιάδου, καθηγήτρια απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία διδάσκει στο τμήμα.

Στην παραδοσιακή Βυζαντινή Ορθόδοξη Αγιογραφία υπάρχουν η Μακεδονική και η Κρητική Σχολή και αυτές διδάσκονται στα εργαστήρια της ΧΕΝ. Στη ζωγραφική διδάσκονται ελεύθερο σχέδιο, χρώμα και σύνθεση με διάφορα υλικά. Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε Σεπτέμβριο και λήγουν τον Μάιο, ενώ ενδιαμέσως πραγματοποιείται φιλανθρωπικό παζάρι έργων τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα της σχολής.

Στο τέλος των μαθημάτων κάθε χρονιάς πραγματοποιείται έκθεση έργων Αγιογραφίας και Ζωγραφικής των μαθητριών της σχολής της ΧΕΝ, αρχαρίων και προχωρημένων. Φέτος τα έργα θα εκτίθενται στο «Ίδρυμα Αφων Δεληγεώργη» από 31 Μαΐου έως 8 Ιουνίου, ώρες 11:30-1:30 και 18:00-21:00 καθημερινά. Η ζωγραφική είναι μια τέχνη που δεν τελειώνει ποτέ, γι’ αυτό ας μην λησμονούμε ότι «ακόμα και ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης υπήρξε αρχάριος» υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι της ΧΕΝ Βόλου. Φωτογραφίες: Άντα Αλεξίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου