ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορωδιακό φεστιβάλ

χορωδιακό-φεστιβάλ-773774

Χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στη 2η Χορωδιακή Συνάντηση Βόλου, που διοργανώνεται από τον Δήμο Βόλου και τον Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε.

Η Χορωδιακή Συνάντηση αποτελεί ουσιαστικά «πάντρεμα» του Χορωδιακού φεστιβάλ Νέας Αγχιάλου και του αντίστοιχου Χορωδιακού φεστιβάλ Αγριάς, γεγονός που συμβάλει στη συνένωση των καλλιτεχνικών δυνάμεων και, εν τέλει, στην ενδυνάμωση των δυο θεσμών. Για τη Νέα Αγχίαλο θα είναι το 18ο Χορωδιακό φεστιβάλ και για την Αγριά το 15ο.

Η Χορωδιακή Συνάντηση πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος και έχει προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο 25 Μαΐου, με σημαντικές συμμετοχές από γνωστές και διακεκριμένες Χορωδίες.

Συγκεκριμένα στην Νέα Αγχίαλο, αύριο Σάββατο 25 Μαΐου στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του πρώην Δημαρχείου Ν. Αγχιάλου στις 8.30 το βράδυ, θα εμφανιστούν οι Χορωδίες: Δημοτική Χορωδία Τρικάλων που ιδρύθηκε το 1976. Είναι μικτή, a capella χορωδία και έχει λάβει μέρος σε αρκετές χορωδιακές συναντήσεις, φεστιβάλ και διαγωνισμούς στο εσωτερικό και το εξωτερικό με ποικίλο ρεπερτόριο. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η Μαέστρος Ελένη Ζιάκα, καθηγήτρια μουσικής.

Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος» Ν. Χαλκιδικής που δημιουργήθηκε το 1980 από μια ομάδα Μουδανιωτών κάθε επαγγέλματος και ηλικίας, φίλων της χορωδιακής μουσικής, με ρεπερτόριο εναρμονισμένα δημοτικά τραγούδια, έργα εκκλησιαστικής μουσικής, έργα προκλασικής, κλασικής, σύγχρονης, έντεχνης ελληνικής και ξένης μουσικής. Από το 2003 τη χορωδία έχει αναλάβει η μουσικός κ. Ρεβέκα Φελεκίδου.

Η βραδιά όπως πάντα θα κλείσει με τη Χορωδία Νέας Αγχιάλου η οποία ιδρύθηκε το 1994, είναι μικτή και αποτελείται από 50 μέλη με πλούσια συμμετοχή σε χορωδιακά Φεστιβάλ της Ελλάδας και ποικίλο ρεπερτόριο. Τη Χορωδία διευθύνει από το 1995 ο γνωστός μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Στην Αγριά, το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς στις 19:30 το απόγευμα, θα εμφανιστούν οι Χορωδίες: Χορωδία Γιαννιτσών και Αθύρων που αποτελείται από τις Χορωδίες του Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών και της Αναλήψεως του Σωτήρος Αθύρων, οι οποίες δημιουργήθηκαν για την κάλυψη λειτουργικών ενοριακών αναγκών συμμετέχοντας παράλληλα και σε άλλες εκδηλώσεις. Τη Χορωδία διευθύνει ο Απόστολος Τσέρνος.

Χορωδία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη που λειτουργεί από το 2001 ως γυναικείο αρχικά και από το 2002 ως μεικτό σύνολο με 50 μέλη. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη διοργανώνει επί 10 συνεχή έτη συνάντηση Χορωδιών. Τη Χορωδία διευθύνει ο Ηρακλής Παναγόπουλος.

Η βραδιά θα κλείσει με τη Μικτή Χορωδία Αγριάς η οποία ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από το Βόλο και την Αγριά, που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει ο γνωστός μαέστρος κ. Βλάσης Μαστρογιάννης.

Η είσοδος και στα δύο Χορωδιακά Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου