ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εβδομήντα πέντε χρόνια δράσης

εβδομήντα-πέντε-χρόνια-δράσης-775150

Έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ελληνικού γραμματόσημου (1861 – 1960) και φωτογραφική αναδρομή του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα στο Φυτόκο.

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια λειτουργίας της Φιλοτελικής Ένωσης Βόλου. Στα πλαίσια αυτά έχει αναπτυχθεί συνεργασία με διάφορους φορείς, όπως τώρα με τον Πολιτιστικό – Αγροτικό Σύλλογο Φυτόκου, για κοινές εκδηλώσεις. Η Φιλοτελική Ένωση έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα σε διάφορους τομείς με συλλεκτικό ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται όπως παλιά μόνο στο γραμματόσημο αλλά επεκτείνεται και σε άλλους συλλεκτικούς τομείς όπως κάρτ – ποστάλ, νόμισμα, φωτογραφίες και διάφορα ντοκουμέντα που αφορούν τον Βόλο και την περιοχή, κτλ.

Πρόσφατα η Φιλοτελική Ένωση πραγματοποίησε δύο εκθέσεις, με θέμα την ταχυδρομική ιστορία του Βόλου και της περιοχής μέσα από κάρτ -ποστάλ. Τιμώντας, παράλληλα, τον εξαίρετο φωτογράφο Στέφανο Στουρνάρα, πραγματοποίησε έκθεση φωτογραφιών και κάρτ – ποστάλ. Με θέμα τον Βόλο, Πήλιο και Θεσσαλία από το 1900 – 1925. Εκθέσεις που βρήκαν ανταπόκριση στην κοινωνία του Βόλου και ειδικότερα στους νέους και μαθητές που ξαναζωντάνεψαν μνήμες στους παλιούς και δώσανε γνώσεις στους νεότερους.

«Έτσι και φέτος επεκτείνουμε την δραστηριότητα μας και στην γύρω περιοχή, όπως είναι το Φυτόκο. Σε συνεργασία με τον εκεί Πολιτιστικό Αγροτικό Σύλλογο, διοργανώνουμε έκθεση με θέμα: «100 χρόνια Ελληνικό Γραμματόσημο (1861 – 1960), Φωτογραφική αναδρομή του Βόλου και του νομού μέσα από κάρτ – ποστάλ» υπογραμμίζουν τα μέλη της Φιλοτελικής Ενωσης Βόλου.

Η έκθεση περιλαμβάνει: Τα πρώτα ελληνικά γραμματόσημα (1861 – 1960),νομίσματα, κάρτ – ποστάλ Βόλου – Πηλίου κλπ. (1900 – 1940), αφιερώματα στα δύο συγκοινωνιακά μέσα που δέθηκαν με την ιστορία του νομού μας. Το ΤΡΑΙΝΑΚΙ του Πηλίου και το «ΚΥΚΝΟΣ», μέσα από φωτογραφίες και κάρτ – ποστάλ. Επίσης θα παρουσιαστούν εφημερίδες – περιοδικά και διάφορα έντυπα μέσα που αποτελούν ιστορικά ντοκουμέντα για τον Βόλο και την περιοχή.

Η έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 25 Μαΐου μέχρι και την Δευτέρα 27 Μαΐου.

Τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν την Κυριακή 26 Μαΐου, στις 11 το πρωί. Ώρες λειτουργίας 10.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00.

«Μπορείτε να πάτε και έτσι να συμπληρώσετε τις γνώσεις σας πάνω στην

τοπική μας ιστορία. Οι σκοποί της Φιλοτελικής Ένωσης και των μελών ανοίγονται και σε άλλα συλλεκτικά ενδιαφέροντα και με τις εκθέσεις των αντικειμένων στο πλατύ κοινό, θέλουν να μοιραστούν την γνώση, την αίσθηση και την χαρά που νοιώθει ο κάθε συλλέκτης έχοντας στα χέρια του την οποιαδήποτε συλλογή», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου