ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ενα βότσαλο στη λίμνη»

ενα-βότσαλο-στη-λίμνη-775945

Την κλασσική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ένα βότσαλο στη λίμνη» θα παρουσιαστεί στις 23 και 24 Μαΐου στην Παλαιά Ηλεκτρική στις 9.30 μμ. Οι «Σκηνοβάτες» θα ανέβουν και πάλι στην σκηνή για να μοιραστούν και πάλι με τον κόσμο το κέφι, το γέλιο, τη ζωντάνια, την αγάπη για το θέατρο. Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους με τα θεατρικά έργα «Ο Κουνενές» του Κ. Πρετεντέρη και «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου, επανέρχονται και φέτος, με μία κωμωδία πάλι, αξέχαστη και αυτή απο το αγαπημένο ασπρόμαυρο σινεμά, γραμμένη από το ίδιο πετυχημένο δίδυμο Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου, το «Ένα βότσαλο στη λίμνη».

Οι συγγραφείς καταφέρνουν και πάλι, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, να εντάξουν μέσα στην κωμωδία εκείνα τα τραγικά στοιχεία που ενισχύουν την κωμικότητα και κάνουν μια απλή ηθογραφία να μοιάζει όλο και περισσότερο με την καταγραφή της καθημερινότητας του καθένα μας. Μέσα από το λεπτό χιούμορ μιας τρυφερής και ρομαντικής ματιάς, που οδηγεί το θεατή στην απόλυτη ταύτισή του με τους ήρωες. Κι ας έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε που πρωτογράφτηκε το έργο. Οι χαρακτήρες είναι πια κλασσικοί. Άλλωστε ποτέ δε θα πάψουμε να νοσταλγούμε το μελαγχολικό ήχο μιας λατέρνας, που χάθηκε για πάντα στο αγέρι των καιρών, όπως χάθηκαν και οι παλιές γειτονιές και όλοι εκείνοι οι αλησμόνητοι ήρωες……

Ο Μανώλης είναι ένας παντρεμένος, εργατικός και ήσυχος άνθρωπος, με αυστηρές ηθικές αρχές και αξίες. Έχει όμως ένα “κουσούρι”, είναι τσιγκούνης. Η ζωή του κυλάει αδιάφορα από το σπίτι στην δουλειά και ξανά πίσω, ώσπου, κάποιο βράδυ, ο συνεργάτης και στενός του φίλος του προτείνει να βγούνε έξω για να γλεντήσουν με δύο γοητευτικές Ελληνοαμερικάνες. Εκείνος διστάζει, τρομάζει στη σκέψη της απιστίας αλλά και της σπατάλης των χρημάτων που θα γίνει αναγκαστικά. Τελικά όμως το τολμάει και τότε το βότσαλο που πέφτει μέσα στην ήσυχη λίμνη της καθημερινής του ζωής δημιουργεί πολλούς ομόκεντρους κυματισμούς που προεκτείνονται ολοένα και την ταράζουν…

Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Απόστολος Πλακόπουλος. Παίζουν επίσης οι: Εβίτα Αλεξάνδρου, Ειρήνη Σκουλή, Ηρώ Μόσχου, Σόφη Ηλιάδη, Γιώργος Αποστολίδης, Νικόλας Πλακόπουλος, Ελένη Καββαδία, Νίκος Παλιούρας. Ζωντανή ορχήστρα από τους Νίκο Παπαργύρη (πλήκτρα), Στάθη Καραδημητρίου (ακορντεόν) και Κώστα Μιχόπουλο (μπουζούκι). Τραγουδούν ο Νίκος Παπαργύρης, η Σόφη Ηλιάδη και η Ελένη Καββαδία. Έκτακτη συμμετοχή Δημήτρης Καρατζόγλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και καλούνται παράλληλα όσοι έχουν τη δυνατότητα και την ευγενή προαίρεση να ενισχύσουν το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους τρόφιμα δικής τους επιλογής ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου