ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τιμή στο Νίκο Γούναρη

τιμή-στο-νίκο-γούναρη-776725

Γράφει ο Τάσσος Μητρογώγος

Παρ’ όλα τα χρονάκια μου (πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι) δεν μπορούσα να αρνηθώ τη βοήθεια για κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τόσο του Δημάρχου – Αμαρουσίου, όσο και του Δημάρχου Μουρεσίου (άλλωστε μικρή η… γραμματική διαφορά Μαρούσι, Μούρεσι).

Το είχα όμως δηλώσει στη τελευταία μου εμφάνιση από σκηνής, ότι θα είμαι στη διάθεση οποιαδήποτε φορέα να βοηθήσω αφιλοκερδών καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έτσι για την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαΐου στις 7 μμ. Θα παρουσιάσω την ελληνίδα καλλιτέχνιδα του τραγουδιού και συγγραφέα Γιοβάννα στην αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου. Θα αναφερθεί το συγγραφικό της έργο και θα τραγουδήσει επιτυχίες στις οποίες βραβεύτηκε από ελληνικά και ξένα φεστιβάλ τραγουδιού. Και έρχομαι στα της ιδιαίτερης πατρίδας μου.

Ο Δήμαρχος Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου μου έκανε τη τιμή να με καλέσει το καλοκαίρι στη Ζαγορά που θα εγκαταστήσει σε περίοπτο θέση τη προτομή του αξέχαστου Νίκου Γούναρη (και μπράβο για την ευαισθησία του, για τις πρωτοβουλίες του) με σκοπό να παρουσιάσει τη ζωή και το έργο του τροβαδούρου Ν. Γούναρη, ο οποίος γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1915 (την μέρα των γενεθλίων του) στο Μαρούσι όπου διέμενε σε ηλικία μόλις 50 χρόνων. Θα ακολουθήσω μεγάλη συναυλία με τραγούδια του από Βολιώτες καλλιτέχνες, παρουσία του γιού του Κώστα Γούναρη.

Με την ευκαιρία να πω ότι στο Μαρούσι είχα παρουσιάσει πέρυσι στις 28 Οκτωβρίου ένα αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο (υπάρχει και οδός με το όνομα της τραγουδίστριας της Νίκης του 40) ενώ παρόμοια εκδήλωση είχαμε προγραμματίσει με το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, αλλά είχε ματαιωθεί λόγω της κατάληψης. Σε περίπτωση που φέτος πραγματοποιηθεί, είμαι στη διάθεση του Δήμου με το οπτικοακουστικό υλικό που διαθέτω.

Για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ όλους τους Βολιώτες μουσικόφιλους που με στήριξαν και με τίμησαν με τη παρουσία τους όλα τα χρόνια στη θητεία μου στη ΕΡΑ Βόλου όσο και στη παρουσίαση συναυλιών, που σημειωτέον αναφέρω – μεταξύ των άλλων – στο βιβλίο μου «Θυμάμαι» . Ελπίζω να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 και παρουσιάζω όλη τη καλλιτεχνική κουλτούρα του Βόλου από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα, καθώς και την ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού Βόλου όπως την έζησα ένα χρόνο μετά την ίδρυση του ως καλλιτέχνης του τραγουδιού και από το 1955 ως εκφωνητής, παραγωγός εκπομπών και προϊστάμενος προγράμματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου