ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φωτογραφική έκφραση

φωτογραφική-έκφραση-777088

Φωτογραφίες με δημιουργίες μελών της Φωτογραφικής Ομάδας, που δραστηριοποιείται στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Βόλου «Δίαυλος» της διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.ΑΠ. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, περιλαμβάνει η έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα στις 20:30 στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Βόλου Δίαυλος Τοπάλη 14 με Δημητριάδος. Συμμετέχουν δεκαεννιά μέλη της φωτογραφικής ομάδας παρουσιάζοντας εβδομήντα τέσσερες έργα τους, έγχρωμα και ασπρόμαυρα.

Εκθέτουν οι: Ανδριάνη Ελένη, Βέργου Πηνελόπη, Γούλας Παναγιώτης, Δαπόντας Σπύρος, Ζορμπά Ιωάννα, Καρακώστας Γιώργος, Κασόλα Δήμητρα, Λεβέντης Ευθύμιος, Μαρνά Όλγα, Μενεμενόγλου Κώστας, Μπαρμπαγιάννης Δημήτρης, Παναγιωτίδη Μελίνα, Παπαθανασίου Χρύσα, Σολδάτου Ευαγγελία, Στρατή Ράνια, Τασιάς Γιώργος, Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος, Χορέμη Άντα και Χύτας Αχιλλέας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στους φίλους της φωτογραφίας μια παράλληλη εκδήλωση με θέμα το καλλιτεχνικό ρεύμα του «Πικτοριαλισμού». Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας στη αίθουσα εκδηλώσεων στον 2ο όροφο του Διαύλου την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ. Θα παρουσιαστούν επιλεγμένα φωτογραφικά έργα διάσημων πικτοριαλιστών φωτογράφων και θα παρουσιάσει αρκετούς σημαντικούς εκπροσώπους του κινήματος. Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης έχει ο υπεύθυνος της φωτογραφικής Ομάδας του Διαύλου και καθηγητής φωτογραφίας στο ΔΙΕΚ Βόλου κ. Λέων Μουρτζούκος.

Η φωτογραφική ομάδα του Διαύλου ξεκίνησε να λειτουργεί σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του Διαύλου τις αρχές του 1992. Η ανάγκη δημιουργίας της ομάδας γεννήθηκε απλά από την έλλειψη ενός φορέα που θα συσπείρωνε τους φίλους της φωτογραφικής τέχνης και θα γινόταν σημείο αναφοράς στη πόλη του Βόλου αλλά στην ευρύτερη περιοχή. Η καλλιτεχνική έκφραση μέσα από τη φωτογραφία δίνει στο θεατή τη δυνατότητα να παρατηρήσει τις προσωπικές αναπτύξεις των θεμάτων που επιχειρούν να απαθανατίσουν οι φωτογράφοι. Θα δει διαφορετικές τεχνικές λήψης καθώς και διάφορες φωτογραφικές απόψεις πάνω στην αισθητική της απόδοσης του φωτογραφικού γεγονότος τη στιγμή που το συλλαμβάνει ο φωτογραφικός φακός.

Η έκθεση, που είναι η 36η που διοργανώνεται από την έναρξη λειτουργίας της Φωτογραφικής Ομάδας του Διαύλου, είναι επισκέψιμη καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10:30 μέχρι τις 21:30 και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου