ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Τέρας κι εγώ»

το-τέρας-κι-εγώ-777431

Το βιβλίο του Σταμάτη Μαλέλη με τίτλο «Το Τέρας κι εγώ» θα παρουσιαστεί αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου στις 7.30 μμ στο θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, Κουταρέλια 111 & Ρήγα Φεραίου. Το βιβλίο παρουσιάζουν, ο στενότατος φίλος του συγγραφέα, στιχουργός και δημοσιογράφος, Κυριάκος Ντούμος, ο στενός συνεργάτης και σύμβουλός του Φώτης Βασιλείου και ο βολιώτης νευρολόγος – ψυχίατρος Κώστας Γάτος. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

«Για τους περισσότερους η παρουσίαση ενός βιβλίου είναι αυτοσκοπός. Για μένα, η παρουσίαση του βιβλίου μου «Το Τέρας και εγώ» αποτελεί την ευκαιρία, το μέσο για μια εκ βαθέων εξομολόγηση, για μια συζήτηση με όλους εσάς για το σημαντικό θέμα της κατάθλιψης. Δυστυχώς η κατάθλιψη δεν είναι «προνόμιο» λίγων και δεν αφορά συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις. Αγγίζει τους πάντες, είναι θέμα ψυχικής υγείας και είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί από το κράτος, με τη σοβαρότητα που θα έπρεπε» υπογραμμίζει ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star Channel.

Όπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος «με το βιβλίο «Το Τέρας και εγώ» προσπαθώ να σπάσω τα ταμπού. Προσπαθώ να εξιστορήσω με απλό και ταυτόχρονα πυκνό και βαθύ λόγο την περιπέτεια μου με το «Τέρας». Η συνάντηση μου μαζί σας έχει ιδιαίτερη αξία για όλους μας, μιας και θα προσπαθήσει να αφυπνίσει όλους εκείνους που μπορεί να νοιώθουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης αλλά δεν τολμούν να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις τους. Θα βοηθήσει όλους εκείνους που γνωρίζουν ή διακρίνουν τα συμπτώματα σε άτομα του περιβάλλοντός τους, να δράσουν για το καλό των συνανθρώπων τους. Το Τέρας κι Εγώ είναι η δική μου βιωματική εμπειρία που φιλοδοξεί να ανοίξει τα παράθυρα στα σκοτάδια άλλων ανθρώπων που υποφέρουν από κατάθλιψη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου