ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κώστας Ακρίβος επιλέγει έργα του Μουσείου Δάμτσα

ο-κώστας-ακρίβος-επιλέγει-έργα-του-μου-778920

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων (18 Μαϊου), ο Δήμος Βόλου διοργανώνει θεματική έκθεση με έργα από τις συλλογές του “Μουσείου Αλ. Δάμτσα”.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 17 Μαϊου στις 8.30 το βράδυ, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο.

Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός γιά την πόλη, αφού γιά πρώτη φορά προσκαλείται ένας γνωστός συγγραφέας να επιλέξει με τη δική του ματιά έργα της συλλογής.

Τίτλος της έκθεσης : “Ιστορίες που κατοικούν τα σώματα” και ο Κώστας Ακρίβος κατέληξε στην επιλογή 58 έργων από τις συλλογές του Μουσείου, επιλογές που βασίζονται στην ανθρώπινη μορφή, είτε ως προσωπογραφία, είτε με την παρουσία της σε ηθογραφικά θέματα ή στη σχέση της με τη φύση.

Πρόκειται γιά μία διαφορετική προσέγγιση θέασης της συλλογής, όπου ο λόγος του συγγραφέα μετα-γράφει, συμπληρώνοντας και ερμηνεύοντας με το δικό του τρόπο.
Επιλέχτηκαν έργα των Λύτρα, Τσαρούχη, Κανέλλη, Καραβούζη, Μυταρά, Σπεράντζα, Μπότσογλου, Κόρδη, Σακαγιάν, κ.α. καθώς και έργα Βολιωτών, όπως των Πούλακα, Γκέσκου, Γρύσπου, Θεολόγου κ.α.

Η μεγάλη διάρκεια της έκθεσης θα δώσει την ευκαιρία ακόμα και με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, να τη δούν σχολεία της περιοχής αλλά και να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου