ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση χειροποίητων δημιουργιών

εκθεση-χειροποίητων-δημιουργιών-784309

Λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Βόλου «Δίαυλος», η έκθεση χειροποίητων δημιουργιών με τίτλο: «Χειροποίητα Αυγά-η τέχνη του kraslice» του Δημήτρη Ελευθερούλη. Η διοργάνωση ανήκει στον Σύλλογο Αποφοίτων Παιδοπόλεων, μετά από μια ακόμη επιτυχημένη συνεργασία με τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου.

Αβγά σκέτα έργα τέχνης, με την τεχνοτροπία «kraslice», πολύχρωμα με ευφάνταστα σχέδια, κεντημένα όλα στο χέρι, μια εργασία που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην πόλη μας. Η διαδικασία κατασκευής αυτών των κεντητών αριστουργημάτων, που θυμίζουν τα περίφημα αυτοκρατορικά αβγά Φαμπερζέ, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται στην πόλη μας.

Έργα τέχνης από το τσόφλι αυγών κότας, χήνας, πάπιας, ακόμα και στρουθοκαμήλου δημιουργεί ο Δημήτρης Ελευθερούλης. Συγκεκριμένα, ο Ελευθερούλης «κεντάει» πασχαλινά αυγά με οδοντιατρικά τρυπανάκια, δημιουργώντας εύθραυστα μεν αλλά ντελικάτα έργα τέχνης, ακολουθώντας μια Ασιατική, Γιαπωνέζική και Κινέζικη παράδοση και τεχνοτροπία, που αργότερα ήλθε και στην Ευρώπη, στην Τσεχία, στην Γηραιά Αλβιόνα και αλλού.

Δημιουργός τους ο απόφοιτος της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» της Αγριάς Δημήτρης Ελευθερούλης, σχεδιαστής τεχνικών και μεταλλικών έργων στο επάγγελμα, έχοντας ευαίσθητο και εξασκημένο χέρι, μεράκι αλλά και μεγάλη υπομονή, αυτοδίδακτος στην τέχνη αυτή. Απαιτούνται πολλές ώρες και μεγάλο μεράκι για να φτιαχτούν αυτά τα ντελικάτα έργα τέχνης από το τσόφλι αυγών κότας, χήνας, πάπιας ακόμα και στρουθοκαμήλου και αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικό δώρο.

Τα σχόλια των επισκεπτών και η ανταπόκριση των φίλων του Δημήτρη Ελευθερούλη, του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, αλλά και των φιλότεχνων της πόλης μας, υπήρξε πολύ ενθαρρυντική, τις μέρες της λειτουργίας της Έκθεσης.

Στα εγκαίνια όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η έκθεση χειροποίητων δημιουργιών του Δημήτρη Ελευθερούλη θα συνεχιστεί μέχρι σήμερα στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Βόλου «Δίαυλος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου