ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργίες της Réné Karadimou

δημιουργίες-της-rene-karadimou-789332

Την Πέμπτη 25 Απριλίου ξεκινά τη λειτουργία της η έκθεση μόδας στην αίθουσα εκθέσεων του «Αχίλλειον» με τίτλο «Fashion in cinema».

Η έκθεση παρουσιάζει δημιουργίες της Ενδυματολόγου-Σχεδιάστριας Μόδας Réné Karadimou και των Νικολέτας Καΐση και Μαρίνας Ουρανίτσα.

Και οι τρεις σχεδιάστριες μόδας είναι απόφοιτες του Τμήματος Ενδυματολογίας και Σχεδίασης Μόδας του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου οι οποίες δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο της μόδας εδώ και μια δεκαετία , η καθεμία ακολουθώντας τη δική της πορεία.

Η Réné Karadimou εντυπωσίασε με τις δημιουργίες της από την πρώτη κιόλας ετήσια επίδειξη της σχολής. Εμφανίστηκε το 2009 με την προσωπική της κολεξιόν στην Ελληνική Εβδομάδα Μόδας στην Αθήνα, παρουσιάζοντας παράλληλα την δουλειά της στον πεζόδρομο της Κονταράτου, στο Βόλο.

Παράλληλα με τον σχεδιασμό των προσωπικών της συλλογών, αναλαμβάνει την οργάνωση πολλών Prêt-a-porter συλλογών διαφόρων σχεδιαστών. Έχοντας πάντα αδυναμία στο μετάξι και στο μαλλί, σχεδιάζει και δημιουργεί μοναδικά ενδύματα με το καθιερωμένο αναγνωρίσιμο πλέον ύφος της, που την καθιστά ξεχωριστή στον τομέα της σύγχρονης ένδυσης, με αποτέλεσμα οι δημιουργίες της να φιλοξενηθούν σε περιοδικά και ιστότοπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην έκθεση θα παρουσιάσουν επίσης δημιουργίες τους και αξεσουάρ μόδας η Νικολέτα Καίση, η οποία μετά την άριστη επίδοσή της στο Δημοτικό ΙΕΚ συνέχισε σπουδές στην Ενδυματολογία θεάτρου στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε κοστούμια θεάτρου σε θεατρικές ομάδες της Λάρισας και των Τρικάλων. Η Μαρίνα Ουρανίτσα επίσης έχει διακριθεί για το εκλεπτυσμένο ύφος των ενδυμάτων που δημιουργεί.

Στη διάρκεια της έκθεσης, στον ίδιο χώρο και συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής 28 Απριλίου στις 8:30μ.μ, οι τρεις σχεδιάστριες θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό event με προσκεκλημένη την ηθοποιό Παναγιώτα Βλαντή. Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην ομάδα «Workshop-Ροζού 37α». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και χορηγών της πόλης. Η διάρκεια είναι έως τις 3 Μαΐου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου