ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο

αφιέρωμα-στο-ρεμπέτικο-790139

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι πραγματοποιεί η Σχολή Ελληνικής Μουσικής του Παύλου Πλάκα σήμερα στις 9 μμ στο «Οπερα καφέ» (Ογλ 1). Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Τμήματος ενηλίκων μαθητών της Σχολής και είναι χωρισμένη σε δύο μέρη : στο προπολεμικό ρεμπέτικο τραγούδι και στο μεταπολεμικό.

Στο πρώτο μέρος πρωταγωνιστεί ο ταλαντούχος μαθητής της Σχολής Ελληνικής Μουσικής Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος με το τρίχορδο μπουζούκι του και την γνήσια ρεμπέτικη φωνή του, επαναφέρει στο προσκήνιο τα προπολεμικά ρεμπέτικα τραγούδια της Πειραιώτικης κομπανίας, του Μ. Βαμβακάρη, του Π. Τούντα, Α. Δεληά, Ματή, Παπάζογλου και άλλων μεγάλων της περιόδου.

Στο δεύτερο μέρος η Ρίτα Παπαγεωργίου και ο Θανάσης Τσασκόπουλος, τραγουδούν μεταπολεμικά ρεμπέτικα τραγούδια, κυρίως των Β. Τσιτσάνη, Γ. Μητσάκη και Μπαγιαντέρα. Συνοδεύουν οι μαθητές της «Σχολής Ελληνικής Μουσικής» του Παύλου Πλάκα, Κώστας Βουδούρης, μπουζούκι-μπαγλαμάς, Γιώργος Αγαπητός, κιθάρα, Μανώλης Σοφικίτης μπουζούκι και στα πλήκτρα συνοδεύει ο Παύλος Πλάκας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου