Διάσημοι νέοι σολίστ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-13, 14:45:50
Διάσημοι νέοι σολίστ

Ανοιξε χθες αυλαία το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ «Ευμέλεια ΙΙ», το μεγαλύτερο ίσως Μουσικό γεγονός της περιοχής μας και ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Ντίνος Μαστρογιάννης και οι συνεργάτες του, μέλη της οργανωτικής επιτροπής, παρακολούθησαν με μεγάλη ικανοποίηση την προσέλευση του κοινού στην εναρκτήρια χθεσινή συναυλία και ευελπιστούν να κυλήσουν όλα ομαλά και στις επόμενες συναυλίες.

Σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου, στην Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, στην Αγριά, στις 8 μ.μ. θα εμφανιστούν οι νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού για νέους σολίστ

«Οι πέρλες της Οχρίδας» (Βιολί και Πιάνο).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: στο πρώτο μέρος έργα Σοπέν Μαζούρκα σε Ντο μειζ., έργο 56 No.2, Σπουδή σε Λα υφ. μειζ.,op.posth (KK IIb/3 No.2), Χονγκ Λιμ LIM NG: «Dragonflys» και Ραβέλ από το έργο «Ο τάφος του Couperin»: I-Prélude,IV- Rigaudon,V-Menuet. Συντελεστής :Σελεστίν Γιόνγκ, Πιάνο (Μαλαισία)

Επίσης θα ακουστούν έργα : Μπραμς Παραλλαγές πάνω σ’ένα θέμα του Paganini – Βιβλίο 1ο και Σκριαμπίν Σονάτα αρ. 2. Ερμηνεύει ο Πέταρ Ντίμοφ, Πιάνο (Βουλγαρία).

Στην συνέχεια θα ακουστούν έργα Ντεμπισσύ “Bruyères” (από τα «Πρελούδια», Βιβλίο 1ο ), Σοπέν Φαντασία σε φα ελ., έργο 49 και Ραχμάνινοφ Étude tableau, έργο 39 αρ. 5, σε μι υφ. Ελ, τα οποία ερμηνεύει η Άντρια Μαμούτοβιτς, Πιάνο (Σερβία).

Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται έργα Μπλοχ, Nigun (Improvisation) No.2 from "Baal Shem", Τσαϊκόφσκι Μελωδία και Βιενιάφσκι Variations on an Original Theme, έργο 15. Εμφανίζονται οι Ούνα Στάνιτς, Βιολί (Σερβία), στο Πιάνο η Πέτρα Κόπριβετς (Σλοβενία).

Ακολουθούν τα έργα Σεν Σανς Εισαγωγή και Rondo Capriccioso, έργο 28 και Σαρασάτ Carmen Fantasy, έργο 25. Παίζουν η Ιοάνα Ολτεάνου, Βιολί (Ρουμανία) και στο πιάνο η Πέτρα Κόπριβετς (Σλοβενία).

 Τιμώμενος συνθέτης είναι ο Ελληνο-Καναδός συνθέτης Χρήστος Χατζής, ο οποίος επίσης θα παραστεί στην διοργάνωση. Όλες οι συναυλίες μεταδίδονται ζωντανά σε απευθείας σύνδεση μέσω διαδικτύου, έτσι ώστε τα διεθνή ακροατήρια να παρακολουθούν απευθείας τη φωνή του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Ευμέλεια ΙΙ». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο http://www.evmelia-festival.org/. Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ «Ευμέλεια ΙΙ» έχει τεθεί «Υπό την αιγίδα» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Τομέας Πολιτισμού), η δε Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων καλύπτει ένα μέρος των εξόδων προβολής του, αποδεχόμενη ότι η επιτυχία του αποτελεί ένα εξαιρετικό γεγονός για την προβολή της περιοχής μας.

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=