ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εμπρακτη στήριξη του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Βόλου

εμπρακτη-στήριξη-του-ε-ε-ε-ε-κ-βόλου-797506

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την χθεσινή συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Δήμου Βόλου, που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Ηλεκτρική, στηρίζοντας εμπράκτως το έργο και τους στόχους του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου. Η μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών απέδειξε για μια ακόμη φορά την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία τους μαθητές και το έργο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Βόλου.

«Είναι εμφανές ότι ο κόσμος αγκάλιασε την πρωτοβουλία, βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια του σχολείου και νιώθουμε ευγνώμονες γι’ αυτό, καθώς επίσης και για την μεγάλη συμβολή του κ. Γιάννη Καρκάλα και των χορωδών της Πολυφωνικής, που προσέφεραν την υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική τους παρουσία, η οποία συνετέλεσε στο να υπάρξει το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα» αναφέρει ο Αχιλλέας Τσιργούλας, εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Βόλου και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Μαγνησίας

Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση των σκοπών, των στόχων και των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου, προκειμένου «να αγοράσουμε τις πρώτες ύλες που έχει ανάγκη το σχολείο, για να κάνουν τα παιδιά μας την πρακτική τους και τις εκπαιδευτικές τους εκδρομές» υπογραμμίζει ο κ. Τσιργούλας.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου, είναι Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας. Στο σχολείο φοιτούν 49 έφηβοι μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Λειτουργούν εργαστηριακά τμήματα Ανθοκομίας-Κηπουρικής, Κεραμικής, Ζαχαροπλαστικής – Μαγειρικής – Τουριστικών Επαγγελμάτων και Αυτόνομης Διαβίωσης.

Σκοπός της ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι μαθητές μέσα μαθήματα γενικής παιδείας αλλά και επαγγελματικής κατάρτισης είναι η αξιοποίηση και βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους με στόχο την κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη. Ιδιαίτερα σημαντική και ενθαρρυντική είναι κάθε είδους προσφορά που παρέχεται στο σχολείο, από μεμονωμένους πολίτες ή φορείς.

Το θερμό χειροκρότημα των συμπολιτών που παρακολούθησαν την χθεσινή συναυλία, αποτέλεσε ενθαρρυντικό μήνυμα για τους μαθητές και τους διδάσκοντες της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δομής, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Τσιργούλας «είναι πολύ συγκινητική η διαπίστωση ότι οι συμπολίτες αγκαλιάζουν για μια ακόμη φορά τα παιδιά μας, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική κοινωνία έχει ψυχή».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

φωτό : Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου