ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία της Πολυφωνικής

συναυλία-της-πολυφωνικής-798081

Συναυλία πραγματοποιεί η Πολυφωνική χορωδία του Δήμου Βόλου σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. στην Παλιά Ηλεκτρική, τραγουδώντας με αγάπη για τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Βόλου.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου, είναι Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας. Στο σχολείο φοιτούν 49 έφηβοι μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Λειτουργούν εργαστηριακά τμήματα Ανθοκομίας-Κηπουρικής, Κεραμικής, Ζαχαροπλαστικής – Μαγειρικής – Τουριστικών Επαγγελμάτων και Αυτόνομης Διαβίωσης.

Σκοπός της ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι μαθητές μέσα μαθήματα γενικής παιδείας αλλά και επαγγελματικής κατάρτισης είναι η αξιοποίηση και βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους με στόχο την κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη. Ιδιαίτερα σημαντική και ενθαρρυντική είναι κάθε είδους προσφορά που παρέχεται στο σχολείο, από μεμονωμένους πολίτες ή φορείς.

Το έμψυχο δυναμικό του σχολείου, διδάσκοντες και μαθητές υπογραμμίζουν την σημαντική πρωτοβουλία της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου και ιδιαίτερα τον Μαέστρο Γιάννη Καρκάλα «που μας περιέβαλαν με ιδιαίτερη αγάπη» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Η προσφορά τους για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «με αποδέκτη το σχολείο μας, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας. Η συνεχής παρουσία της Πολυφωνικής Χορωδίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης δείχνει την ιδιαίτερη ευαισθησία και το μεράκι τους. Είμαστε βέβαιοι πως η εκδήλωση αγκαλιαστεί με ιδιαίτερη αγάπη όπως κάθε εκδήλωση της Πολυφωνικής Χορωδίας, αλλά και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Βόλου» τονίζει το έμψυχο δυναμικό του ίδιου σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου