ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραμύθι για ενήλικες

παραμύθι-για-ενήλικες-800603

Μια ακόμη βραδινή παράσταση της παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

Με πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι βραδινές παραστάσεις του έργου «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, που παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου για την Άνοιξη του 2013.

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου, οι 200 θέσεις που διαθέτει το Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σε ζήτηση από το κοινό και παρά το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν επιπλέον καθίσματα, πολλοί θεατές δεν εξασφάλισαν την είσοδό τους στην παράσταση.

Τροποποιώντας το πρόγραμμά του, το ΝΠΔΔ «ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου» κατάφερε να εξασφαλίσει μία επιπλέον βραδινή παράσταση, την Κυριακή 14 Απριλίου στις 9 το βράδυ. Παράλληλα, πραγματοποιούνται καθημερινά παραστάσεις οργανωμένες για τους μαθητές του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής. Περισσότερα από 8,000 παιδιά έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς ακόμα και σήμερα – ένα και πλέον μήνα μετά την πρεμιέρα του έργου – σχολεία δηλώνουν συμμετοχή, όχι μόνο από την περιοχή, αλλά και από γειτονικούς νομούς.

Το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» στη σκηνή της Παλαιάς Ηλεκτρικής

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη, Σκηνικά – Κοστούμια Ιωάννα Τουλούπη, Φωτισμούς Κώστα Τατάκου. Βοηθός Σκηνοθέτη και υπεύθυνος για τα video o Χαράλαμπος Παυλίδης, ενώ τα τραγούδια του έργου διασκευάστηκαν και ενορχηστρώθηκαν στο Studio A440 του Γιώργου Ζαγόρη.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Ματίνα Καλογεροπούλου, Σταύρος Καραγιάννης, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Αντώνης Κουτσελίνης, Σπύρος Μαβίδης, Μαρία Μαργαρίτη – Χαϊντούτη, Νατάσα Μήττα, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Δημήτρης Νάνος, Σταμάτης Παγασαίος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Περικλής Τσαμαντάνης, Μαρία Φραγκουδάκη. Συμμετέχει ο χορωδός Γαβρήλος Μουσκής.

Το «Παραμύθι χωρίς Όνομα» εκτυλίσσεται στον κόσμο του Βασιλείου της Μοιρολατρίας, της χώρας που κυβερνά ο βασιλιάς Αστόχαστος, με τρόπο που δίκαια παραπέμπει στο όνομά του. Η αλληγορία που στην ουσία χαρακτηρίζει το έργο, «κλείνει το μάτι» στην ενήλικο θεατή και η απεικόνιση της σημερινής πραγματικότητας μέσα στο σκληρό παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση στους ενήλικες, καθώς το έργο δε διστάζει να τους φέρει «προ των ευθυνών τους».

Είναι όμως ιδιαίτερα εντυπωσιακό, το πώς εισπράττουν την ουσία του έργου οι μικροί θεατές, οι οποίοι καλούνται μετά την παράσταση να στείλουν γραπτές ή ζωγραφικές εντυπώσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Η τιμή του εισιτηρίου για τις βραδινές παραστάσεις έχει οριστεί στα 5 ευρώ για τους ενήλικες και στα 3 ευρώ για φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου