ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με κωμική διάθεση

με-κωμική-διάθεση-713828

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής με την ξεκαρδιστική κωμωδία του πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα Αντώνη Μαραγκάκη, «Δάνεισέ μου τη γυναίκα σου», που προσφέρει άφθονο γέλιο στο θεατρόφιλο κοινό. Το έργο παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9.00 μ.μ και Κυριακή στις 8.00 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» (Κουμουνδούρου 1) με την συνεργασία του Δήμου Βόλου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Το έργο διαδραματίζεται στο σπίτι ενός ζωγράφου που ζει με την γυναίκα του και την χήρα νύφη του. Η ζωή κυλάει όμορφα μεταξύ τους, μέχρι που ένας παιδικός του φίλος (και προσωπικός του γιατρός) με το πρόσχημα ότι πρόκειται να κάνει μια πολύ επικίνδυνη εγχείρηση στην καρδιά, του ζητά ως τελευταία του επιθυμία να του δανείσει την όμορφη γυναίκα του. Αυτό το αίτημα δημιουργεί πολλούς μπελάδες στον ήδη ζηλιάρη και καχύποπτο σύζυγο, που τελικά πείθεται να ικανοποιήσει την επιθυμία του φίλου του. Το πρόβλημα όμως γίνεται πιο μεγάλο όταν η γυναίκα του μένει έγκυος. Τελικά το παιδί τίνος είναι; Δικό του, του γιατρού ή του άλλου παιδικού του φίλου του;

Μια σύγχρονη Ελληνική κωμωδία που η δράση του έργου και των χαρακτήρων σε συνάρτηση με τον γρήγορο ρυθμό της παράστασης προσφέρουν άφθονο και αβίαστο γέλιο. Το έργο γράφτηκε ειδικά για την Πειραματική Σκηνή και εντάσσεται στον κύκλο «Νέοι δημιουργοί» που έχει εγκαινιάσει η Πειραματική Σκηνή από το 2011 και αφορά νέους θεατρικούς συγγραφείς που παρουσιάζουν τα πρώτα τους θεατρικά έργα. Μ’ αυτό τον τρόπο η Πειραματική Σκηνή αφ’ ενός συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεατρικής γραφής στην χώρα μας και αφ’ εταίρου δίνει τη δυνατότητα σε νέους θεατρικούς συγγραφείς να παρουσιάσουν τα πρώτα τους θεατρικά κείμενα ελπίζοντας να γίνουν οι αυριανοί καταξιωμένοι θεατρικοί συγγραφείς της χώρας μας.

Παράλληλα το θεατρόφιλο κοινό του Βόλου έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση που το κείμενό της δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά αλλού. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Αντώνη Μαραγκάκη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Χρήστου Κουζιώκα. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Αντώνης Μαραγκάκης, Νάνση Λούμπαρδου, Δημήτρης Πανταζής, Θεοδώρα Νονόγλου, Σπύρος Χαλκιάς. Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου