ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα φτερά της πεταλούδας

στα-φτερά-της-πεταλούδας-715359

Το βιβλίο της Μαρίας Αρφέ-Καρινάκη «Τα φτερά της πεταλούδας» θα παρουσιαστεί σήμερα στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου (Σπ. Σπυρίδη με Ρ. Φεραίου).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Βάσω Κυριαζή. Πρόκειται για την πρώτη σειρά διηγημάτων που δημοσιεύει η κ. Αρφέ, η οποία είναι γνωστή για τις έμμετρες ευαισθησίες της, οι οποίες έχουν καταγραφεί σε ποιητικές συλλογές.

Στο βιβλίο που θα παρουσιαστεί απόψε στο κοινό, πρωταγωνιστούν έξι γυναίκες, οι οποίες δίνουν το στίγμα έξι αυτοτελών ιστοριών, που διακρίνονται για την ευαισθησία τους. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το όνομά τους, Εύα, που αναφέρεται σημειολογικά στην διαχρονική γυναικεία παρουσία, από καταβολής του κόσμου και την δύναμη της γυναίκας «να ξεπερνάει τις δύσκολες καταστάσεις» όπως υπογραμμίζει η κ. Αρφέ.

Η συγγραφέας του βιβλίου ομολογεί παράλληλα ότι «ένιωσα την ανάγκη να γράψω διηγήματα, τα οποία ελπίζω να αγγίξουν την ψυχή των αναγνωστών». Μέσα από τις έξι αυτόνομες ιστορίες πολλές γυναίκες θα ανακαλύψουν στιγμιότυπα από την ζωή τους, από την προσωπική τους ιστορία. Οι ιστορίες αλλά και οι χαρακτήρες έχουν μεν πραγματικές προεκτάσεις, αλλά είναι καρπός μυθοπλασίας και το απότοκο της έμπνευσης της συγγραφέως, η οποία δίνει αισιόδοξα μηνύματα στον επίλογο των διηγημάτων της.

Η Μαρία Αρφέ η οποία γεννήθηκε στην Νάπολη της Ιταλίας, κατοικεί στο Βόλο από το 1981 και έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς τομείς. Από το 1987 έως το 2010 συνεργάστηκε με το Επ. Ιταλικό Υποπροξενείο στο Βόλο και τα τελευταία έξι χρόνια διετέλεσε Επίτιμος Υποπρόξενος της Ιταλίας στο Βόλο.

Δημοσίευσε τέσσερις ποιητικές συλλογές, ενώ το πρώτο βιβλίο διηγημάτων είναι το βιβλίο με τίτλο «Στα φτερά της πεταλούδας». Τα διηγήματα και τα ποιήματά της διακρίθηκαν σε διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου γίνεται λόγος για «έξι γοητευτικά και γεμάτα πάθος αφηγήματα. Χαμόγελα, κλάματα, πόνος και ευτυχία που θα σας κάνουν να ταξιδέψετε στον μυστικό κόσμο των γυναικών».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου