ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαγική βραδιά στην Παλιά Ηλεκτρική

μαγική-βραδιά-στην-παλιά-ηλεκτρική-6834

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την συναυλία της Ερρικας Πατρικίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής. Οι «τραγικά χαρούμενες γυναίκες» που εμπνεύστηκε και παρουσίασε με λόγο και μουσική η συμπολίτισσα ερμηνεύτρια, πρωταγωνίστησαν σε μια παράσταση-έκπληξη, η οποία απέσπασε το θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Η πολυτάλαντη ερμηνεύτρια έθεσε το καλλιτεχνικό της στίγμα στην συγκεκριμένη παράσταση, αναδεικνύοντας με πολύ ιδιαίτερο τρόπο την γυναικεία φιγούρα και ιδιοσυγκρασία. Η πρωτότυπη μουσική παράσταση, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της διεύθυνσης πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, περιελάμβανε θεατρικά στοιχεία, σε μια πρωτότυπη μείξη τραγουδιών και κειμένων.

Η Ερρικα Πατρικίου ερμήνευσε γνωστές δημιουργίες πάνω στην σκηνή, σε ένα πολυθέαμα, που περιελάμβανε λόγο, μουσική και ποίηση. Πιάνο έπαιξε ο Ηλίας Χατζόγλου, ακορντεόν η Μερόπη Βλαχογιάννη, στα φωνητικά συνόδευσε η Ράνια Μπαλλή και τα κείμενα έγραψε η Ευθυμία Γάτου. Την θεατρική επιμέλεια και την σκηνοθεσία υπέγραψε η Έρρικα Πατρικίου, τις ενδυματολογικές δημιουργίες επιμελήθηκε η Μάγδα Καλέμη και τις φωτογραφίες η Πέρσα Λεφάκη.

Δεκάδες γυναικείες φιγούρες, που ζωντάνεψαν μέσα από την τέχνη, Κάρμεν, Μαλάμω, Φαίδρα, Σουλτάνα Φωφώ, Ελένη, Δεσποινίς Βαλεντάιν, Μαρία Ντολόρες, γυναίκες μούσες, ψυχογράφημα και ιχνογράφημα, της Ύπαρξης του Μισού, χωρίς τέλος, ξεδίπλωσαν με τρόπο μοναδικό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την γοητεία τους, καταθέτοντας με λόγο, μουσική και ανείπωτη ευαισθησία, στιγμές της ζωής τους, αλλά και αισιόδοξες σκέψεις. Χορηγός επικοινωνίας της προχθεσινής, πολύ επιτυχημένης παράστασης στην Παλιά Ηλεκτρική, ήταν η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

(φωτό : Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου