ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλίο που συναρπάζει

βιβλίο-που-συναρπάζει-15792

Η βραβευμένη συγγραφέας Φιλομήλα Λαπατά θα παρουσιάσει στο Βόλο το νέο της βιβλίο με τίτλο «Η χήρα του Πειραιά», σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 19.00 στο χώρο του Πάμπλικ.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, που αποτελεί ήδη best seller, προσελκύει το θερμό ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού και αποτελεί συνέχεια του εξίσου επιτυχημένου βιβλίου της συγγραφέως «Η ξυπόλυτη των Αθηνών».

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, στα 1910, η Λάουρα Αλφιέρι-Ρώμα εγκαθίσταται στον Πειραιά, μετά την απώλεια του ανθρώπου που αγάπησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη ζωή της. Ψάχνει το παρελθόν του, αναζητεί τα ίχνη του σε κάθε μέρος του σπιτιού, νιώθει την αύρα του στον κήπο, ακολουθεί τη σκιά του στους δρόμους του Πασαλιμανιού.

Σε μια πόλη όμως μαγική και απρόβλεπτη τα πάντα μπορούν να συμβούν, και η περίφημη «Χήρα του Πειραιά» θα βιώσει μια συναρπαστική περιπέτεια, καθώς η μοίρα θα τη φέρει μπροστά σε αλλεπάλληλες ανατροπές.

Κοντά της, άνθρωποι που ζουν τις δικές τους μικρές ή μεγάλες ιστορίες, από τα αρχοντικά της Καστέλας μέχρι τα πορνεία της Τρούμπας: η Ωραία Δαρδανέ, η καλοσυνάτη Μαρία-Βηθλεέμ, ο γιατρός Αλέξανδρος Σινόπουλος, ο εφοπλιστής Νικηφόρος Μάξιμος και άλλοι πολλοί, που συμπληρώνουν αυτή την εντυπωσιακή τοιχογραφία εποχής.

Στο νέο και άγνωστο για εκείνη κόσμο, η Λάουρα θα κυνηγήσει τον εαυτό της, αλλά και θα κυνηγηθεί από αυτόν. Θα αναρωτηθεί αν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, θα ταξιδέψει από το σκοτάδι στο φως και, τελικά, θα ανακαλύψει ότι η μεγαλύτερη ευτυχία είναι η αγάπη για τη ζωή.

H Φιλομήλα Λαπατά γεννήθηκε στην Aθήνα, σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σήμερα ζει μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα «Oι κόρες του νερού» (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2002), «Lacryma Christi – Το δάκρυ του Χριστού» (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2004), «Eις το όνομα της μητρός» (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2005), «Επικίνδυνες λέξεις» (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2007) και «Η ξυπόλυτη των Αθηνών» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2010). Tιμήθηκε στην Iταλία το 2005 με το βραβείο «Città di Bacoli» (αρχαία Cuma) και το 2006 με το βραβείο Premio Internazionale per la Cultura «Sebetia-Ter».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου