ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μελωδική βραδιά στο Ωδείο

μελωδική-βραδιά-στο-ωδείο-19229

Συναυλία με τη σύμπραξη νέων σε ηλικία ταλαντούχων μουσικών – υποτρόφων του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Σπιβακόβ της Μόσχας, που θα αποδώσουν δημοφιλή έργα κλασικού ρεπερτορίου, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου την ερχόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη, με προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας για τη διάθεσή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και τελεί υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για διακεκριμένους νέους καλλιτέχνες, ηλικίας από 9 έως 16 ετών από τη Ρωσία και την Ελλάδα και συγκεκριμένα τους: Μαρία Ματβέγιεβα (Ρωσία) στο πιάνο, Γιουν Αν Ιν (Κορέα – Ρωσία) στο πιάνο, Φοίλιβο Γάτζιο (Ελλάδα) στο πιάνο, Μαρία Αναστασιάδου (Ελλάδα) στο βιολί, Ισκαντεόρ Χαννάκοβ (Ρωσία) στο τσέλο και Άρτεμη Τσολοκιάν (Ρωσία) στο όμποε. Και οι έξι νεαροί μουσικοί έχουν διακριθεί σε διεθνούς διαγωνισμούς και έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Το Διεθνές Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Σπιβακόφ της Μόσχας ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό την υποστήριξη νέων ταλαντούχων στη μουσική, τη ζωγραφική και το χορό στη Ρωσία αλλά και στο εξωτερικό. Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο διεθνούς φήμης μαέστρος και βιολιστής Βλαντιμίρ Σπιβακόβ καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ρωσίας. Οι δράσεις του Ιδρύματος Σπιβακόβ υποστηρίζονται από τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο και από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν, ο οποίος σε πρόσφατο χαιρετισμό του δήλωσε ότι το Ίδρυμα Σπιβακόβ κατέχει σημαντική θέση στην ανάπτυξη των πολιτιστικών και πνευματικών σχέσεων λαών και κρατών. Το Ίδρυμα Σπιβακόβ, που έχει την έδρα του στη Μόσχα, αποτελεί μουσικό σύμβολο και αποκαλείται «Πρεσβευτής Πολιτισμού της νέας Ρωσίας».

Το Ίδρυμα Σπιβακόβ πραγματοποιεί συναυλίες με νέους καλλιτέχνες υποτρόφους στη Ρωσία αλλά και στο εξωτερικό σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση. Στην Ελλάδα το Ίδρυμα Σπιβακόβ έχει δώσει με επιτυχία συναυλίες στην Αθήνα στην Πρεσβεία της Ρωσίας, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στη Λέσβε καθώς και στους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης. Η επιλογή του Βόλου έγινε όπως δήλωσε η πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ρωσόφωνης Κοινότητας Ελλάδας και Γενική Διευθύντρια του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελένη Κοντράτοβα «λόγω της πολιτιστικής παράδοσης της πόλης και του σημαντικού πολιτιστικού έργου που παράγεται».

Το πρόγραμμα της συναυλίας που δοθεί στο Βόλο, περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Παγκανίνι, Μπαζίνι, Γκλίνκα, Τσαϊκόφσκι, Σοπέν, Λιστ, Ντεμπυσσύ και άλλων και απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να τύχουν ανάλογης υποτροφίας, σε ενήλικες λάτρεις της μουσικής καθώς και στο ρωσόφωνο πληθυσμό της περιοχής, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η συγκέντρωση τροφίμων από όσους επιθυμούν και προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, θα πραγματοποιείται στην είσοδο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου