ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η άλωση της Κωνσταντίας»

η-άλωση-της-κωνσταντίας-20696

Μια ανατρεπτική κωμωδία γεμάτη από γεύσεις, αρώματα και καημούς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, θα απολαύσουν οι φιλόμουσοι την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, με πρωταγωνίστριες δύο μεγάλες κυρίες του θεάτρου.

Δύο γυναίκες φίλες, σύγχρονες Ελληνίδες της Πόλης, η Άννα Βαγενά και η Ελένη Γερασιμίδου, ενώνουν τις υποκριτικές τους δυνάμεις στο έργο «Η Άλωση της Κωνσταντίας» εκφράζοντας μέσα από τους χαρακτήρες που υποδύονται, το αδιαμφισβήτητο υποκριτικό τους ταλέντο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί απογευματινή παράσταση στις 6.30μ.μ και βραδινή στις 9.00 μ.μ.

«Η Άλωση της Κωνσταντίας» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη των Εκδόσεων της Εστίας και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη. Την διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια ανέλαβε ο Χρήστος Βαλαβανίδης και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Παίζουν οι : Άννα Βαγενά, Ελένη Γερασιμίδου και Βασίλης Παλαιολόγος.

Οι δημοφιλείς πρωταγωνίστριες είναι δύο φίλες, από τους λίγους Έλληνες που έχουν απομείνει στην Πόλη και παλεύουν να συνυπάρξουν αρμονικά με τους Τούρκους και τις αναμνήσεις μιας ζωής αλλοτινής. Μέσα από το έργο αναδύονται οι πολιτισμικές, πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των δύο λαών, που καλούνται να συγκατοικήσουν, απρόθυμοι πια και οι δύο να καταρρίψουν τις αποστάσεις που τους χωρίζουν. Με όχημα το χιούμορ, ο συγγραφέας καταφέρνει να θίξει εκ νέου ζητήματα που φαίνονται πια σκονισμένα.

Μια ιστορία που έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Πόλης και φτάνει μέχρι την Ελλάδα του σήμερα. Η συγκίνηση εναλλάσσεται με το γέλιο και την ελπίδα, μέσα από τις απολαυστικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών, καθώς και του τρίτου προσώπου της ιστορίας, του Βασίλη Παλαιολόγου.

Η τιμή εισόδου στην απογευματινή παράσταση είναι 12 ευρώ, στην βραδινή 15 ευρώ, ενώ ισχύουν παράλληλα και τα εισιτήρια του ΟΓΑ. Εισιτήρια προπωλούνται στον Δίαυλο και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 25363.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου