ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργα τέχνης στο χώρο

εργα-τέχνης-στο-χώρο-37844

Ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης πραγματοποιείται για δέκατη τρίτη φορά από το 1999, στο Ξενοδοχείο «St George Lycabettus» με την συμμετοχή γνωστών εκπροσώπων της τέχνης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η Βολιώτισσα Ιστορικός Τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου. Η έκθεση με τίτλο «ROOMS 2013» έχει πολύ ιδιαίτερη φιλοσοφία, δεδομένου ότι 20 Επιμελητές Εκθέσεων, Ιστορικοί και Θεωρητικοί Τέχνης, Αρχιτέκτονες, θεατρολόγοι, χορογράφοι, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών ο καθένας, που παρουσιάζονται στα δωμάτια ενός ορόφου του Ξενοδοχείου. Συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες που παρουσιάζουν ζωγραφικά έργα, γλυπτικά, εικαστικές – ηχητικές, φωτογραφικές και σκηνογραφικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικά projects, design, performances, προβολές, ταινίες, και άλλα έργα.

Κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζεται ατομικά σε κάθε ένα δωμάτιο σε έναν όροφο του ξενοδοχείου, όπου το περιβάλλον του δωματίου μεταμορφώνεται σε ένα προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να παρουσιασθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο και να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος.

Η επιλογή ενός διαφορετικού χώρου, ενός ξενοδοχείου, για την διοργάνωση αυτής της έκθεσης, ήταν συνάρτηση και της επιλογής για αυτόνομες παρουσιάσεις των καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο αλλά και της ανάγκης το σύγχρονο έργο τέχνης να διεκδικήσει και να καταλάβει τον δικό του προσωπικό, ιδιωτικό και ταυτόχρονα δημόσιο χώρο, σε πλήρη αντιστοιχία και αρμονία με τον χαρακτήρα και το νόημα του σήμερα.

Επιμελητές της έκθεσης είναι οι : Γκέλη Γρυντάκη, Γιώργης-Βύρων Δάβος, Δηώ Καγγελάρη, Χάρις Κανελοπούλου, Μαργαρίτα Καταγά, Ισαβέλλα Κλαδάκη, Τάσος Κουτσουρής, Γιώτα Κωνσταντάτου, Αρετή Λεοπούλου, Μαρία Μαραγκού, Κυβέλη Μαυροκορδοπούλου, Νίκος Μυκωνιάτης, Χάρης Σαββόπουλος, Μαρία Στάθη, Έφη Στρούζα, Φαίη Τζανετουλάκου, Γιάννης Τουμαζής, Λίνα Τσίκουτα, Εβίτα Τσοκάντα. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες : Monika Pavlechova, Felix Delandre, Δήμητρα Κονδυλάτου, Δήμητρα Λιάκουρα, Μαρία Τσάγκαρη, Λία Κουτελιέρη, Φωτεινή Παλπάνα, Γιάννης Χειμωνάκης, Δημήτρης Σαρλάνης, James Enox, Βασίλης Ψαράς, Rilene Markopoulou, Ηλίας Μαμαλιόγκας, Γιώργος Παπαφίγκος, Έλενα Μαρίνου, Ιωάννα Γκούμα, Καλίνα Μαϊοπούλου, Έλμα Πετρίδου, Νάταλι Γιαξή, Πυθαγόρας Χατζηανδρέου, Βασίλης Γεροδήμος, Εύα Μαραθάκη, Μαρίνα Τρουπή.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Φεβρουαρίου και είναι ανοιχτή για το κοινό από Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 20:00 και το Σάββατο 12:00 – 16:00.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου