ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσμός το Μουσικό Χωριό

θεσμός-το-μουσικό-χωριό-42417

Τριήμερες εκδηλώσεις με συναυλίες, προβολές και εργαστήρια

Τριήμερο φεστιβάλ διοργανώνει το Μουσικό Χωριό Πηλίου από τις 25 έως 27 Ιανουαρίου στο χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών της Αθήνας. Μία από τις μεγαλύτερες καινοτόμες μουσικές κοινότητες της Ευρώπης εκπέμπει από το Πήλιο, με την προτροπή «γνωρίστε την στη Στέγη μ’ ένα τριήμερο φεστιβάλ». Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, προβολές και εργαστήρια, με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών.

Το Μουσικό Χωριό Πηλίου, ένας θεσμός που έχει πετύχει να δημιουργήσει μια δυναμική καλλιτεχνική κοινότητα έρχεται στη Στέγη, σε ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, στις 25, 26 και 27 Ιανουαρίου. Παράλληλα ο φωτογράφος Νικόλας Χρυσός συνοδεύει με το φακό του κάθε προγραμματισμένη και αυθόρμητη δράση του Μουσικού Χωριού, από το 2006 μέχρι σήμερα.

Τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της δουλειάς του θα προβάλλονται ψηφιακά καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου 25-27 Ιανουαρίου 2013 (14:00 – 00:00) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Επίσης θα ακούγεται το soundscape που δημιούργησε ο Αντώνης Μαράτος, μετά τις επιτόπου ηχογραφήσεις του στο Μουσικό Χωριό.

Το Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης. Το πρόγραμμά του είναι ανοιχτό, καινοτόμο και πολυσυλλεκτικό, χαρακτηριστικά που δένουν απόλυτα με τη Στέγη η οποία επέλεξε να στηρίξει αυτή τη μουσική κοινότητα φιλοξενώντας ένα εκρηκτικά δυναμικό τριήμερο φεστιβάλ ήχων από τον Μεσαίωνα μέχρι το αύριο, με συναυλίες, διαλέξεις, προβολές και εργαστήρια, με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών.

Το Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.

Το πρόγραμμά του είναι ανοιχτό, καινοτόμο και πολυσυλλεκτικό, χαρακτηριστικά που δένουν απόλυτα με τη Στέγη η οποία επέλεξε να στηρίξει αυτή τη μουσική κοινότητα φιλοξενώντας ένα εκρηκτικά δυναμικό τριήμερο φεστιβάλ ήχων από τον Μεσαίωνα μέχρι το αύριο, με συναυλίες, διαλέξεις, προβολές και εργαστήρια, με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών.

Τον σχεδιασμό του προγράμματος και τον συντονισμό των συντελεστών ανέλαβαν οι: arTree – Θύμιος Ατζακάς, Κώστας Μακρυγιαννάκης.

Στο πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων Masterclass ερμηνείας, ανοιχτή συζήτηση για το Μουσικό Χωριό, μουσικές βραδιές κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσικό Χωριό φιλοξενείται κάθε καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και την συμμετοχή δεκάδων συμπολιτών αλλά και επισκεπτών.

Γνωστοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στον κύκλο εκδηλώσεων και όπως υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού, μέσω της ένθερμης συμμετοχής των φίλων της μουσικής.

Ο φωτογράφος Νικόλας Χρυσός απαθανατίζει το Μουσικό Χωριό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου