ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργώντας μια ιστορία

δημιουργώντας-μια-ιστορία-43661

Την τέχνη της σεναριακής γραφής θα διδάξει η συγγραφέας – σεναριογράφος Γεωργία Χιόνη στο «Σεμινάριο Σεναριογραφίας» που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο και συγκεκριμένα στο βιβλιοπωλείο – καφενείο «Χάρτα» (Σκενδεράνη 16) το διήμερο Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει μια εισαγωγή στην τέχνη της σεναριακής γραφής (δομή ιστορίας, χαρακτήρες, στήσιμο σκηνών, διάλογοι) με ιδιαίτερη έμφαση στην κωμική γραφή.

Ειδικότερα το σεμινάριο θα περιλάβει δύο θεματικές ενότητες, μία γενική για τη συγγραφή σεναρίου και μία ειδικότερη με έμφαση στην κωμωδία. Το σενάριο είναι η μετατροπή μιας ιδέας ή ιστορίας σε εικόνα, με διάλογο και ήχο και αποτελεί το πρώτο και βασικό λίθο για κάθε κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή. Ένα καλό και σφιχτά δομημένο σενάριο αποτελεί την κύρια προϋπόθεση για κάθε επιτυχία ταινίας, σήριαλ ή ντοκιμαντέρ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το ιδιαίτερο αυτό είδος, μέλη θεατρικών ομάδων, εμψυχωτές θεατρικών ομάδων και εκείνους που αγαπούν τη δημιουργική γραφή.

Η Γεωργία Χιόνη τελείωσε τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα και μία νουβέλα. Θεατρικά της έργα έχουν ανέβει σε διάφορες θεατρικές σκηνές της Ελλάδας. Έχει γράψει σενάρια για τη μεγάλη οθόνη σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική, και σενάρια για κόμικς. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: “Το Τηλεσκόπιο του Χρόνου”, “Η Πριγκιπέσα της Θάσου”, “Τα Δάκρυα της Πριγκιπέσας”, “Μια Αλήθεια, Χίλια Ψέματα”

Νουβέλα: “Αδικιά”. Επίσης τα θεατρικά έργα : “Το ροζ φουλάρι”, “Τρωκτικά”, “Εν Ψυχρώ”, “Άγγελοι”, “Το γκρι κουστούμι”, “Ζωή σε λόγου μας”, “Ανοιχτά 24 ώρες”, “Bίος Αβίωτος”, “Μαθήματα Καλής Συμπεριφοράς”, “H Εκδρομή”.

Παράλληλα υπογράφει τα σενάρια : “Ανοιχτά 24ώρες”, “Jilted”, “Edward Mors”, “Lucky John”, “Days and Nights in the Life of Mr. and Mrs. James”, “Malediction”, “Dirty Money”, το κόμικ-σάτιρα “Ιστορίες της Αραχτούπολης”, το κόμικ Graphic novel και το σενάριο : Nάβαρ – Οργή της Μοίρας.

Η διάρκεια του θα είναι δύο τρίωρα, δηλαδή Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 19:00 – 22:00 και Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 11:00 – 14:00 και το κόστος της συμμετοχής είναι 20 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη «Χάρτα» (Σκενδεράνη 16ΑΒ) και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]

Πληροφορίες : τηλ. 6977800499 (Κώστας Ανέστης), facebook : «Σεμινάριο Σεναριογραφίας – ΒΟΛΟΣ»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου