ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βολιώτης φωτογράφος εκθέτει

βολιώτης-φωτογράφος-εκθέτει-44956

«Στο φως του φεγγαριού» τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας του Βολιώτη Δημήτρη Προκοπίου που πραγματοποιείται στο City Coctail Bar στο Κολωνάκι, με την υποστήριξη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών φίλων της εικόνας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται εικόνες από την Αθήνα, το Αλικάντε, τη Ρόδο, τη Μπολόνια, τη Σκιάθο και τη Λα Κορούνια κι όπως αναφέρει ο φωτογράφος «από μικρός μου άρεσε η νύχτα, από την φωτογραφική μου αρχή φωτογραφίζω τη νύχτα. Η νυκτερινή ατμόσφαιρα, το βραδινό φως έχει μοναδική γοητεία. Βγαίνω να φωτογραφίσω και νιώθω γοητευμένος. Η ανάδειξη του θέματος μέσω του βραδινού φωτός αποτελεί τον ύψιστο φωτογραφικό μου στόχο…»

Το φεγγάρι πάντα δημιουργεί μια ρομαντική ατμόσφαιρα, ο κόσμος θεωρεί ότι φεύγει από τα γήινα και μεταφέρεται στη σφαίρα του φανταστικού. Το φεγγάρι πρωταγωνιστεί και ορίζει με το φως του τις βραδινές ώρες. Με το φως του, μετατρέπει το βράδυ σε φωτεινό.

Αν και ετερόφωτο, για τον άνθρωπο αποτελεί ένα σύμβολο επιθυμιών, μιας φυγής από το γνωστό και το τετριμμένο. Περπατώντας στους δρόμους ο φωτογράφος, τη νύχτα βλέπει εικόνες, εικόνες μοναχικές αλλά και εικόνες ζωντανές και γεμάτες κόσμο. Το φως του φεγγαριού ρίχνει το φως του, πάνω στις φιγούρες και τις μεταμορφώνει. Οι εικόνες των ανθρώπων μεταμορφώνονται κάτω από το φως του φεγγαριού και εξαγνίζονται. Από αυτό πηγάζει και ένας διάχυτος ρομαντισμός για αυτό ο Δημήτρης Προκοπίου επιλέγει τις συγκεκριμένες ώρες προσέγγισης του θέματος.

Ο Δημήτρης Προκοπίου είναι φωτογράφος, λογιστής και υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από το 2003 και παρακολούθησε σεμινάρια του Φωτογραφικού Κύκλου το 1996. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Παρίσι, στη Χαιδελβέργη, στη Βουδαπέστη, στην Μακρινίτσα, στην Ερμούπολη, στη Θήρα, στη Σάμο και στον Πειραιά.

Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, διεθνείς και πανελλήνιες, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στο Άμστερνταμ, στη Ρόδο, στην Κω, στη Σάμο, στο Βόλο, στα Τρίκαλα στη Λευκάδα, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, στην Ξάνθη, στο Λαύκο, στην Κυπαρίσσια και στην Ερμουπόλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου