ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εμπειρία μισόφωτη»

εμπειρία-μισόφωτη-48672

Η ποιητική συλλογή του Κώστα Υφαντή με τίτλο «Εμπειρία μισόφωτη» θα παρουσιαστεί αύριο στις 6.30 μ.μ. στο καφέ «Σινάπι» που βρίσκεται στην οδό Κροκίου 31 στα Παλαιά. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Ήρα Εκδοτική». Στην εκδήλωση παρουσίασης θα μιλήσει η Μαρία Αρφέ. Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Παναγιώτης Λίνος. Θα απαγγείλουν ποιήματα οι: Δήμητρα Παππά, Λεωνή Δημοπούλου, Ηλέκτρα Καρατζά και Ευανθία Λάππα-Κοτζαρίδη. Την μουσική που θα πλαισιώσει την εκδήλωση επιμελήθηκε ο Συμεών Γιαννούλης.

Ο πολυπράγμων, χαρισματικός και ιδιαίτερα σεμνός Βολιώτης καλλιτέχνης Κώστας Υφαντής, είναι ένας σημαντικότατος θεατρικός σκηνοθέτης, καθώς και ένας λυρικός και στοχαστικός ποιητής. Ο Κώστας Α. Υφαντής γεννήθηκε στον Βόλο το 1954. Σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου, δραματική τέχνη θεάτρου στη σχολή της Ευγενίας Χατζίκου και ζωγραφική στην Αθήνα.

Με τη σύζυγό του Μάρω, διατηρεί επί σειρά ετών εργαστήρι ζωγραφικής-μικρογλυπτικής-θεάτρου με την επωνυμία “Μελισσοκέρι και δημιουργία” στα Παλαιά Βόλου. Στο καλλιτεχνικό τους στέκι, στην οδό Κροκίου στα Παλαιά, ο Κώστας και η Μάρω Υφαντή ασχολούνται με την μικρογλυπτική, την αγιογραφία, την συντήρηση παλαιών ειδών, τα οποία με πάθος συλλέγουν επί χρόνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου