ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωγραφική και κόσμημα

ζωγραφική-και-κόσμημα-61941

Στο «Art- café» του Kέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Καφίδα και κοσμήματος της Χριστίνας Σχίζα. Στην έκθεση των δύο δημιουργών παρουσιάζονται 21 έργα ζωγραφικής, ελαιογραφίες, σχέδια και μικρογραφίες, με θέματα το βουνό και το δάσος, εμπνευσμένα από το Πήλιο.

Η Φωτεινή Καφίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Ν. Κεσσανλή και τον Χρόνη Μπότσογλου και αποφοίτησε το 1999 με άριστα. Η αξιόλογη ζωγράφος έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και στο Βόλο. Συγκεκριμένα, το 2011 εξέθεσε έργα της στο «Βάμμα Νυκτός» στο Βόλο, το 2010 στην Αθήνα, παρουσίασε τις «Eικαστικές αναζητήσεις» σε επιμέλεια Μ. Φικώρη. Το 2008 παρουσίασε έργα της στην Γκαλερί της Έρσης στην Αθήνα, παρουσιάζοντας την ενότητα έργων με τίτλο «Υλήεν» για την οποία έχει εκδοθεί κατάλογος. Το 2004 συμμετείχε στις «Εικαστικές διαδρομές» στο Μεταξουργείο και το 1999 στο κτίριο Σπίρερ. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Χριστίνα Σχίζα, αντίστοιχα, γεννήθηκε στη Καρδίτσα, μεγάλωσε στη Ζαγορά Πηλίου, ενώ ζει και εργάζεται στο Βόλο από το 1992. Η δημιουργός έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Μορφές» στην Αθήνα, το 2009 και τα δύο τελευταία χρόνια ασχολείται με το χειροποίητο κόσμημα.

Η αγάπη της για τη φύση και την καλλιέργεια της γης, την ώθησε να ασχοληθεί με την κατασκευή διακοσμητικών σπιτιού, από υλικά της φύσης, ξύλα, κοχύλια και ανακυκλώσιμα υλικά ready-made.

Η Χριστίνα Σχίζα έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις, το 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, την ίδια χρονιά παρουσίασε έργα της στο Πνευματικό Κέντρο «Ρήγας Φερραίος» στην Ζαγορά Πηλίου και το 2011 στο Ηλίου Μέλαθρον, την αίθουσα τέχνης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αδελφών Δεληγεώργη. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η φετινή καλοκαιρινή έκθεση στο Valis Resort στην Αγριά Βόλου, κ.ά

Η έκθεση των δύο δημιουργών θα διαρκέσει έως τις 20 Ιανουαρίου και το ωράριο λειτουργίας είναι συνεχόμενο από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι :6974384488, 6936156216.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου