ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίκεντρο η παράδοση

επίκεντρο-η-παράδοση-67248

Δημιουργίες των μελών του Συλλόγου Διατήρησης της Παράδοσης Ανατολικής Ρωμυλίας περιλαμβάνει το εορταστικό μπαζάρ που πραγματοποιείται στον Δίαυλο και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου. Σήμα κατατεθέν του εορταστικού μπαζάρ είναι οι παραδοσιακές στολές, ανδρική και γυναικεία, που έχουν τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Διαύλου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Καλαίσθητα διακοσμητικά, κοσμήματα, γλυκίσματα, ζωγραφισμένες πέτρες, ημερολόγια και δεκάδες ακόμη είδη συνθέτουν το εορταστικό μπαζάρ του Συλλόγου, που αναπτύσσει αξιόλογη πολιτιστική δράση. «Μας εξέπληξαν τα έργα που δημιούργησαν με πολύ μεράκι μέλη του Συλλόγου, ειδικά για την Χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κυριάκος Κυτούδης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ίδιος Σύλλογος δίνει ενεργά το «παρών» στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου και στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου θα αναβιώσουν στην πλατεία Αγίου Νικολάου, 17:30-18:00, ήθη κι έθιμα του παρελθόντος, από την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας. Συγκεκριμένα θα σχηματιστεί πομπή με αφετηρία την οδό Γκλαβάνη και δια μέσου της Ερμού θα καταλήξει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, όπου θα ακολουθήσει χορευτική παράσταση υπό τους ήχους του νταουλιού, του ακορντεόν και της γκάιντας με τραγούδια και χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία.

Στο μεταξύ, ο ίδιος Σύλλογος διοργάνωσε τις προηγούμενες μέρες Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σε συνεργασία με το σύλλογο Διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 3ου και 9ου Δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας, στον χώρο των Δημοτικών σχολείων, με μοναδικό σκοπό την ψυχαγωγία των παιδιών. Παράλληλα ο ίδιος Σύλλογος συνεχίζει με ιδιαίτερη αφοσίωση το έργο του, έχοντας ως στόχο την διατήρηση της παράδοσης και των ιδιαίτερων πολιτιστικών στοιχείων της Ανατολικής Ρωμυλίας, που παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου