ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινωνικές πρωτοβουλίες

κοινωνικές-πρωτοβουλίες-73067

Εντονη κοινωνική δραστηριότητα αναπτύσσει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, επικεντρώνοντας και πάλι τη δράση του στον ανθρωπιστικό του ρόλο.

Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να συνδράμει με κάθε τρόπο την πιλοτική πρωτοβουλία του «Δ.Υ.Ν.Ο.» (Δικτύου Υποστήριξης Νέων Οικογένειας), το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην περιοχή μας, χάρη στη συνεργασία του Δήμου Βόλου, της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στόχος του σημαντικού αυτού εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο οικογενειών που θα αναλάβουν την οικονομική και κοινωνική στήριξη παιδιών άλλων οικογενειών, που αποδεδειγμένα μέσω των αντίστοιχων κοινωνικών υπηρεσιών, αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού, στερούνται στοιχειωδών μέσων για την εκπαίδευσή τους, τον εμβολιασμό τους και γενικά μαστίζονται από την φτώχεια. Ένα φαινόμενο που απ’ ότι φαίνεται εντείνεται συνεχώς, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef περισσότερα από 439.000 Ελληνόπουλα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για την προώθηση των στόχων της σημαντικής προσπάθειας του Δικτύου Υποστήριξης Νέων Οικογένεια («Δ.Υ.Ν.Ο.»), το Λ.Ε.Β. με πρωτοβουλία του ανέλαβε να ενημερώσει τα γυναικεία σωματεία της πόλης, που παρουσιάζουν αντίστοιχες κοινωνικές δράσεις. Στην πρώτη αυτή ενημερωτική συνάντηση ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Α΄ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «ΘΕΤΙΣ», της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου, του Ομίλου ΖΟΝΤΑ, του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου και του Συνδέσμου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου.

«Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, καταλήγει η ανακοίνωση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου «ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη σοβαρή αυτή πρωτοβουλία έτσι ώστε να συνδημιουργήσουμε το δίκτυο των οικογενειών που μόλις «γεννιέται» αναλαμβάνοντας και εμείς ως αλληλέγγυες τη στήριξη – οικονομική και κοινωνική – των παιδιών. Ας σταθούμε, όσοι μπορούμε περισσότεροι, υπεύθυνα μπροστά στη νέα αυτή κοινωνική πρόκληση και ας βοηθήσουμε όλοι, για να μην «πληρώσουν» τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης τα αθώα παιδιά.

Για να δηλώσουμε την οποιαδήποτε προσφορά μας, να συζητήσουμε ή να απευθύνουμε τα τυχόν ερωτήματά μας μπορούμε να επικοινωνούμε με την αρμόδια διαχειριστική γραμματεία του Δ.Υ.Ν.Ο».

Το τηλέφωνο της γραμματείας είναι 2421028833.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου