ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα παιδιά βιώνουν τη γνώση

τα-παιδιά-βιώνουν-τη-γνώση-75225

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνουν οι βιβλιοθήκες της Διεύθυνσης Αρχείων Μουσείων Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο να προσφέρουν στα παιδιά την δυνατότητα γνωριμίας με τους χώρους των βιβλιοθηκών μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, κατασκευές και αφηγήσεις που θα υλοποιήσει το προσωπικό των βιβλιοθηκών και εθελοντές. Η προσέλευση είναι ελεύθερη, ωστόσο για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τις κατά τόπους βιβλιοθήκες για να δηλώσουν συμμετοχή.

Στην Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (Μικρασιατών 81, Κτήριο Σπίρερ, Βόλος, τηλ. 2421039644, 2421021664) την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, 17:00-18:30, προγραμματίζεται αφήγηση παραμυθιού και παραδοσιακά κάλαντα με την Μαρία Αισώπου για παιδιά από 6 έως 8 ετών.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 17:00-18:30, θα πραγματοποιηθεί κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών για παιδιά από 7 έως 12 ετών με την Μαρία Χαραλαμπίδου.

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας, (Μανδηλαρά & Σταδίου, Πολιτιστικό Κέντρο, τηλ. 2421085535), από τις 10-20 Δεκεμβρίου, 10:00 – 11:30, θα πραγματοποιούνται εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών με μαθητές Δημοτικών Σχολείων από την Μαρία Χαραλαμπίδου και τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κατασκευής Κοσμήματος του ΚΕΠΚΑ – ΔΙΕΚ.

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το χώρο της βιβλιοθήκης μέσα από δημιουργικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό σημαντική είναι η συμβολή του Εργαστηρίου Κατασκευής Κοσμήματος του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ καθώς αποτελεί μια ευκαιρία εκπαίδευσης και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και των ατόμων με αναπηρία του Εργαστηρίου. Κάθε σχολική τάξη θα δημιουργήσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια της από ανακυκλωμένα, ενώ ταυτόχρονα κάθε παιδί θα μπορεί να αγοράσει στη συμβολική τιμή του 1 € το κόσμημα – γούρι που θα κατασκευάσει σε συνεργασία με το Εργαστήρι Κοσμήματος

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Ο Καραγκιόζης μυλωνάς και οι καλικάντζαροι» με τον Παναγιώτη Φιλιππίδη και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 12:00 – 13:00, προγραμματίζεται «Η Χριστουγεννιάτικη λεγεώνα των Φρύνων» θεατρικό παιχνίδι από την «Πρωτοβουλία καλλιτεχνών Βόλου»

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Αγχιάλου «Κώστας Βάρναλης», (Κασνέτη 63, πρώην ΔΗΚΕΝΑ, τηλ. 2428078181), την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, 17:00 – 18:30, θα πραγματοποιηθεί κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών για παιδιά από 7 έως 12 ετών και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, 17:00 – 18:30, προγραμματίζεται αφήγηση ιστοριών για τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά.

Επίσης η δημοτική βιβλιοθήκη Νέας Αγχιάλου «Κώστας Βάρναλης» κάθε Τρίτη υποδέχεται μια σχολική τάξη των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής. Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη στο νέο της χώρο, να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της και να γνωρίσουν τα καινούρια βιβλία της. Για τους μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού έχει προετοιμαστεί να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα με τις διαδρομές των ηρώων μέσα από τις περιπλανήσεις τους στα μονοπάτια των βιβλίων Οι μεγαλύτερες τάξεις θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Νέα Αγχίαλος- διαδρομές στην μνήμη» γνωριμία με την ιστορία της περιοχής που ετοίμασε η βιβλιοθήκη με υπεύθυνη την Δήμητρα Μπόπη, εκπαιδευτικό.

Στο συντονισμό των εκδηλώσεων το Τμήμα Βιβλιοθηκών και Αρχείων. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν Δήμητρα Μπόπη, εκπαιδευτικός, Μαρία Χαραλαμπίδου, γραφίστρια, Μάρω Αισώπου, ηθοποιός και μέλος του Volos Poetry Slam.

Η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου δημιουργήθηκε το 2009 και είναι μια ομάδα θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες με κύριο εμψυχωτή τον Λάκη Κουρετζή. Συμμετέχουν οι: Όλγα Σταροπούλου, Άννα Σταυρακάκη, Κερασία Καρανίκου, Αναστασία Δαφερέρα, Κοραλία Νούλα, Έλλη Παπαδοπούλου, Μαρία Μητρουλά κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου