ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποικίλες πολιτιστικές δράσεις

ποικίλες-πολιτιστικές-δράσεις-75510

Σειρά κοινωνικών δράσεων έχει προγραμματίσει στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων και των μεθόδων παράπλευρης μάθησης, το Ιδιωτικό Γυμνάσιο «Προμηθέας». Σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 17:00 – 20:00, διοργανώνεται στο σχολείο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, συν-διοργάνωση δράσης με τη «ΦΛΟΓΑ» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια). Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Οι μαθητές παρουσιάζουν, σε διεύθυνση – διδασκαλία της Έρρικας Πατρικίου τη «Λιλιπούπολη».

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, 09:00 – 12:00, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου κ. Παντσά, συμμετέχουν σε εικαστική – καλλιτεχνική συν-δράση με το Δήμο Βόλου, την ΕΛΕΠΑΠ Αγριάς (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων) και το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, 11:00 – 13:30, στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας (υπεύθυνος καθηγητής κ. Γακίδης) και της Φυσικής Αγωγής (κ. Γαλανάκης) διοργανώνεται ημερίδα περί υγιεινής διατροφής στην Εφηβεία. Κύριος ομιλητής είναι ο Λάμπης Κωνσταντίνος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Στις 13:00, θα γίνει επίδοση βαθμολογιών Α Τριμήνου.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 10:00 ώρα αναχώρησης, προγραμματίζεται εξόρμηση στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Τρίκαλα «Μύλος των Ξωτικών» και στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 18:30, προγραμματίζεται συμμετοχή στην εκδήλωση για τα Χριστούγεννα του Δήμου Βόλου στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου (Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) και βράβευση των μαθητών του Σχολείου, για την κοινωνική τους προσφορά και την καλλιτεχνική τους δράση.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 18:30, προγραμματίζεται συμμετοχή Σχολείου στη Γιορτή του Ορφανοτροφείου. Προσφορά δώρων και κουμπαρά στα παιδιά του Ορφανοτροφείου.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σχολείου. Στις 18:00 η χορωδία του Σχολείου θα τραγουδήσει στην Πλατεία Πανεπιστημίου με την συνοδεία της μουσικού Έρρικας Πατρικίου.

Την νέα χρονιά, εξάλλου, 8 και 9 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, στην Ακρόπολη, στο Μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθηση Θεατρικής παράστασης για παιδιά.
Ποικίλες δράσεις
Παράλληλα το Σχολείο θα συμμετέχει στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας» με το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας.
Επίσης, το Σχολείο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα αισθητικής αγωγής που αφορά την ιστορική πορεία της Μακεδονίας από την εποχή του Φιλίππου 5ου και του Αλεξάνδρου έως σήμερα. Στα πλαίσια του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Βεργίνα, σε Βυζαντινές Εκκλησίες και στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου