ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίκαιρες μελωδίες

επίκαιρες-μελωδίες-75518

Την καθιερωμένη εορταστική συναυλία «Μελωδικά Χριστούγεννα» θα πραγματοποιήσει η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ στον Ι. Ν Αναλήψεως Βόλου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι πολυπόθητες, για μικρούς και μεγάλους, ημέρες της Χριστιανοσύνης, έρχονται και πάλι, για να μας θυμίσουν το μεγάλο γεγονός της Γέννησης τον θεανθρώπου, μέσα σε ένα κλίμα συνεχούς αβεβαιότητας, διαρκών προβλημάτων ακόμη και συγκρούσεων σε πολιτικό, κοινωνικό αλλά και πολεμικό πεδίο.

Μέσα σ’ αυτό το γενικό περίγραμμα, η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας, στοχεύοντας στην προσέγγιση των Αγίων Ημερών αλλά και των αξιών που αντιπροσωπεύουν, διοργανώνει και φέτος τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της. Η εόρτια αυτή εκδήλωση έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας και είναι αναμενόμενη από το φιλόμουσο και φιλέορτο κοινό της, καθώς τελείται κάθε χρόνο από το 1994, όταν θεσπίστηκε υπό την αιγίδα της Ι. Μ Δημητριάδος, με μαέστρο στον Γιάννη Βασιλείου και πρόεδρο τον Τάκη Παντελόπουλο. «Σκοπός της είναι να μας φέρει όλους κοντά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, και να συμβάλει με την τέχνη της Μουσικής και τον λόγο και στον δικό μας ενστερνισμό της απεριόριστης αγάπης και της πανανθρώπινης ειρήνης» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Η φετινή εκδήλωση έχει το χαρακτήρα Χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ, γιατί συμμετέχουν τέσσερα χορωδιακά συγκροτήματα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Έτσι πλαισιώνεται από την παιδική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου, με μαέστρο την Κατερίνα Κασσιάρα, από την χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Βόλου, με μαέστρο την Μαρία Λαγού, από το φωνητικό χορωδιακό σύνολο Δήμου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τη Λόρα Τσένοβα και από την διοργανώτρια χορωδία των Εκπαιδευτικών, με μαέστρο τη Στάσα Τζάλλα. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Νεύρος.

Από τα χορωδιακά συγκροτήματα, λοιπόν, θα ακουστούν επίκαιροι ύμνοι, όπως το κοντάκιον του Ρωμανού του Μελωδού «Η Παρθένος σήμερον», το «Χριστός γεννάται, δοξάσατε» σε επεξεργασία Ρούλη Παπακωνσταντίνου, παραδοσιακά κάλαντα, και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπως το «Adeste Fidelis» (πιστοί προσέλθετε) του John Reading, το «Χαίρε η γη» του Handel κλπ. Η συναυλία θα κλείσει με το «Η ειρήνη να΄ ναι μαζί σας» από όλους μαζί, παιδιά και μεγάλους.
Να σημειωθεί τέλος, ότι η χορωδία των Εκπαιδευτικών την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου το βράδυ θα μεταβεί στην Ελασσόνα, όπου είναι προσκεκλημένη από τους τοπικούς φορείς και από το Σύλλογο Ελασσονιτών Βόλου, για να λάβει μέρος σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μαζί με την τοπική χορωδία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου