ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ιστορίες ενός παιδήλικα»

ιστορίες-ενός-παιδήλικα-80830

Την αυτοβιογραφία του Χρήστου Ζαμπούνη "Ιστορίες ενός παιδήλικα" παρουσιάζουν στο Βόλο οι εκδόσεις Φερενίκη και το περιοδικό wish, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 19:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και ο Σωτήρης Πολύζος.

Ένας πατέρας αντάρτης της Ε.Π.Ο.Ν. και μια πλειάδα εστεμμένων, ο αδάμαστος λαός του Π.Α.Ο.Κ. και το οξύμωρο του Έλληνα τζέντλεμαν, το επαρχιώτικο στίγμα και η μεγαλοαστική ολοκλήρωση, μια μητέρα über alles κι ένας ανιψιός-διάδοχος που έλυσε το δυναστικό, η καλοσύνη των φίλων και ο εχθρικός κόσμος της τηλοψίας, διάττοντες εγχώριοι αστέρες και στέρεοι σταρ του Χόλυγουντ, νεανικοί έρωτες κι ύστεροι γάμοι, η πομφόλυξ του lifestyle και η εμμονή στην αριστοκρατία. Στις Ιστορίες ενός Παιδήλικα ο Χρήστος Ζαμπούνης ακτινογραφεί τη ζωή ενός παιδιού που ενηλικιώνεται, με τη ματιά ενός ενήλικα που παραμένει παιδί, εστιάζοντας στις αντιθέσεις, ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι, το έχειν και το υπάρχειν.

Τελικώς, μήπως είχε δίκαιο ο πρίγκιπας της Σαλίνα στο Γατόπαρδο, όταν υποστήριζε ότι, «πρέπει τα πράγματα ν’ αλλάζουν για να μείνουν ίδια»;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου