ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κούκλες και μαριονέτες

κούκλες-και-μαριονέτες-81949

Μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, στην Αγριά, οι οποίες που περιλαμβάνουν Μουσική, Θέατρο και Εκθέσεις. Το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου ανοίγει την γιορταστική τούτη ενότητα, συνεχίζοντας τη δημιουργική του παρουσία, προπάντων όμως γιορτάζοντας τα τρία του χρόνια, με μία μεγάλη έκθεση. Οι κούκλες που κατασκεύασαν τα παιδιά από την αρχή της νέας περιόδου, θα παρουσιαστούν στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου.

Η έκθεση με τίτλο «Κούκλες και μαριονέτες, ο κόσμος του κουκλοθέατρου μέσα από τα μάτια των παιδιών», αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας που λειτουργεί για τρίτη συνεχή χρονιά στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη. Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κατερίνα Πορφυρογένη και η δασκάλα του εργαστηρίου Σταυρούλα Μαστρογιάννη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι στη χώρα της αθωότητας και των παιδικών ονείρων. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Οι πενήντα δύο μαθητές του εργαστηρίου, ηλικίας τεσσάρων έως δεκατεσσάρων ετών , δημιούργησαν ένα μαγικό κόσμο από κούκλες και σκηνικές κατασκευές που ξαφνιάζουν με την εφευρετικότητα και την ποικιλία των υλικών που χρησιμοποιούν.

Πράγματα ευτελή και ασήμαντα στα μάτια των πολλών, αποκτούν καινούρια υπόσταση και σημασία μέσα από τη παιδική φαντασία. Εφημερίδες, χαρτόνια, κομμάτια ύφασμα, κουμπιά και καπάκια μπουκαλιών, πούλιες και κορδέλες, είναι «μικροί θησαυροί» που φτιάχνουν κάθε φορά μια καινούρια κούκλα η οποία μιλάει, χορεύει κι ονειρεύεται στο χαμόγελο του παιδιού που μόλις της έδωσε ζωή!

Παράλληλα με την έκθεση παρουσιάζεται μία σειρά φωτογραφικών-εικαστικών προσεγγίσεων με πρωταγωνιστές τις κούκλες-ήρωες των δύο παραστάσεων, μέσα από το φωτογραφικό φακό του Λευτέρη Πλαβού. Οι φωτογραφίες τονίζουν τις λεπτομέρειες της κατασκευής, αποτυπώνοντας την «κρυφή ματιά» της κούκλας, την κρυμμένη της ψυχή που κάνει την κάθε κούκλα διαφορετική και αυθύπαρκτη.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή κάθε Σάββατο και Κυριακή 5.00 έως 8.00 το απόγευμα. Πρωινές επισκέψεις από σχολεία μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά από συνεννόηση με την Γραμματεία του Ιδρύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2428091320, 6947685136, 6979274988.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου