ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λυρικό θέαμα στο Βόλο

λυρικό-θέαμα-στο-βόλο-81977

Με το αριστούργημα του Βέρντι «Ο χορός των μεταμφιεσμένων» συνεχίζεται το επόμενο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 19.55 στο Αχίλλειο, το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», μέσω της μεγάλης συνεργασίας που εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ με τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης για Ελλάδα και Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει για το κοινό του Βόλου, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ. Το εξαιρετικό έργο του Βέρντι θα μεταδοθεί απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθεί σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Το κλασικό δράμα του Verdi «Un Ballo in Maschera», είναι μια όπερα σε τρεις πράξεις σε λιμπρέτο του Αντόνιο Σόμα, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Απόλλο της Ρώμης, στις 17 Φεβρουαρίου 1859. Το θέμα της όπερας βασίζεται στη δολοφονία του Γουσταύου Γ’, βασιλιά της Σουηδίας, αν και δεν είναι ιστορικά ακριβής. Λόγω του πολιτικά ευαίσθητου θέματος της όπερας, η λογοκρισία της εποχής ζήτησε από τον Βέρντι να κάνει πολλές αλλαγές στο έργο. Πριν από τον Βέρντι το δράμα είχε εμπνεύσει και το Γάλλο Daniel-François-Esprit Auber του οποίου η όπερα «Γουσταύος ο 3ος», πάνω σε λιμπρέτο του Eugène Scribe ,είχε παρουσιαστεί το 1833 στο Παρίσι με μεγάλη επιτυχία. Από αυτό το έργο εμπνεύστηκε ο λιμπρετίστας του Βέρντι.

Πρόκειται για μια νέα παραγωγή από τον φημισμένο σκηνοθέτη λυρικών έργων David Alden, ο οποίος επιστρέφει στη Μετροπόλιταν Οπερα μετά από είκοσι χρόνια. Πρωταγωνιστούν η Sondra Radvanovsky στον ρόλο της Amelia στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, ο Marcelo Álvarez ως ο βασιλιάς Gustavo ΙΙΙ, ο Dmitri Hvorostovsky ως ο Count Anckarström, η Stephanie Blythe ως η μάγισσα Ulrica Arvidsson και η Kathleen Kim ως ο ακόλουθος Oscar. Την ορχήστρα διευθύνει ο Fabio Luisi. Σε ρόλο έκπληξη εκτός σκηνής, η κορυφαία σοπράνο Deborah Voigt θα καλύπτει τη μετάδοση από τα παρασκήνια με συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές της παράστασης.

Η ιστορία είναι μια πολιτική ίντριγκα που περιστρέφεται γύρω από τον τραγικό έρωτα του βασιλιά Gustavo και της γοητευτικής Amelia. Οι δύο κρυφοί εραστές βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο, καθώς η Amelia είναι η σύζυγος του γραμματέα και φίλου του βασιλιά, Count Anckarström. Οι μαγικές προφητείες, τα πνεύματα και οι χρησμοί στο όνομα της παράνομης αυτής αγάπης, αποκαλύπτουν στον θεατή μια μοναδική ιστορία ζήλιας και εκδίκησης που φτάνει μέχρι και τον θάνατο.
Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από την Τρίτη στο Δίαυλο καθημερινά 10.00-21.30, το Σάββατο πρωί 11.00-13.00 και το απόγευμα μια ώρα πριν την παράσταση στο Αχίλλειον.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου