Ζωντανή η παράδοση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-12-01, 12:50:53
Ζωντανή η παράδοση
Αύριο Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 11.30 στον Παλαμά, στην έδρα του Αμφικτιονικού Συμβουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παναγιώτης Παλαμάς, διδάσκαλος του γένους» Καραγκούνηδες από όλη την πεδινή Θεσσαλία θα συναντηθούν. Στόχος είναι να συζητήσουν με τους Αμφικτίονες τον τρόπο ανάδειξης της ιστορίας των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας, η οποία για πολλά χρόνια καλυπτόταν από πυκνή ομίχλη, λόγω έλλειψης ειδικών μελετών (ιστορικών, κοινωνικών, λαογραφικών κ. ά) αλλά και τη δράση της Αμφικτιονίας καθώς και την παραπέρα πορεία της.

Στόχος της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, που δημιουργήθηκε το 2009 στον Παλαμά, είναι να παραδώσει στις επόμενες γενιές τον πλούτο των πολιτιστικών στοιχείων των προγόνων της, αλλά και να αφυπνίσει τους νέους για παραπέρα έρευνα, ώστε να γνωρίσουν την ιστορία των Καραγκούνηδων προγόνων τους, οι οποίοι δημιούργησαν έναν από τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους ελληνικούς πολιτισμούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τις προσκεκλημένες αρχές του τόπου μας, απονομή ψηφισμάτων της Αμφικτιονίας στον τ. Δήμαρχο Παλαμά Βασίλειο Καραδήμο, τον εμπνευστή και υποστηρικτή του Α΄ Καραγκούνικου Ανταμώματος και στον Κωνσταντίνο Κουφογάζου, Δήμαρχο Πύλης Τρικάλων, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στην επιτυχία του Β΄ Καραγκούνικου ανταμώματος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=