ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις με γιορτινό χρώμα

εκδηλώσεις-με-γιορτινό-χρώμα-84153

Ο δημοφιλής ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους έρχεται σήμερα στη Λάρισα και στο χωριό του Άι-Βασίλη. Έχοντας επιλέξει το πολύ γλυκό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Η Φιφή και η Φωφώ» ο Παναγιώτης Μπουγιούρης θα διαβάσει στους φίλους του Χωριού τις περιπέτειες δύο λαίμαργων φαλαινών. Μέσα στο απόλυτο εορταστικό περιβάλλον στο Χωριό του Άι-Βασίλη τα παιδιά θα έχουν σήμερα την ευκαιρία να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων περιπλανώμενα στο μαγικό κόσμο του Χωριού αλλά και να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τον ταλαντούχο Παναγιώτη Μπουγιούρη. Ο γνωστός ηθοποιός εξέφρασε και τον δικό του ενθουσιασμό για την έλευσή του στη Θεσσαλία και για την παρουσία του στο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Στο παραμύθι «Η Φιφή και η Φωφώ» δύο λαίμαργες και καυχησιάρες φάλαινες, η Φιφή και η Φωφώ, αποφασίζουν να αναμετρηθούν, να φάνε δηλαδή μία μέρα όσο περισσότερο μπορούν, και το ηλιοβασίλεμα να συναντηθούν για να κάνουν απολογισμό χαψίματος. Έτσι, λοιπόν, οι δύο άσπονδες φιλενάδες επιδίδονται σε μία άνευ προηγουμένου ακατάσχετη θαλασσινή πανδαισία, καταπίνουν βάρκες με ψαράδες, τρώνε καΐκια με χαρωπά ναυτάκια και καταβροχθίζουν πειρατικές σκούνες με αιχμάλωτες πριγκιποπούλες.

Ώσπου οι δύο φαντασμένες φάλαινες να λύσουν τις διαφορές τους, οι αναγνώστες μαθαίνουν πολλαπλασιασμό και διαίρεση και τελειώνοντας το βιβλίο είναι πλέον σε θέση να υπολογίσουν με θαυμαστή ακρίβεια πόσα πόδια έχουν οχτώ χταπόδια και με ποιον τρόπο τρεις φάλαινες μπορούν να μοιράσουν μεταξύ τους έξι ιππόκαμπους με παπιγιόν και δώδεκα ναυαγισμένους αρλεκίνους.

Νωρίτερα στις 6 σήμερα το απόγευμα τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μια μοναδική παράσταση από το θίασο Τιριτόμπα, ενώ αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα, ο τηλεοπτικά δημοφιλής Γιάννης Σερβετάς θα υπογράφει το παιδικό βιβλίο «Δαγκωμένος κουραμπιές» και το προσωπικό ημερολόγιο – ανεκδοτολόγιο!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου