ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αρχιτεκτονική άποψη

με-αρχιτεκτονική-άποψη-91447

Το ενδιαφέρον αρκετών φίλων του πολιτισμού αλλά και των θετικών επιστημών αποσπά η πρωτότυπη έκθεση που λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας και θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου. Η Διεύθυνση Πολιτισμού και το Τμήμα Εικαστικών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ανοίγοντας έναν καινούργιο κύκλο παρέμβασης στα εικαστικά δρώμενα της πόλης μας, αποφάσισε, αρχίζοντας από την συγκεκριμένη έκθεση, να παρουσιάζει τις εργασίες των μαθητών των εικαστικών τμημάτων και όχι μόνο, που πέτυχαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους.

Ο κύκλος των εικαστικών αυτών παρεμβάσεων ο οποίος τιτλοφορείται «Σπουδάζοντας Αρχιτεκτονική» ανοίγει με την παρουσίαση των εργασιών των νέων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ευαγγελίας Αποστόλου και Ελένης Τσατσάνη. Η πρώτη εκ των δύο Αρχιτεκτόνων ξεκίνησε στο χώρο των εικαστικών στο Εργαστήριο Εικαστικών του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας, ενώ η δεύτερη σε Εργαστήριο Εικαστικών στην Αθήνα. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Αρχιτεκτονική Σχολή, όπου ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους το 2011.

«Η παρουσίαση των εργασιών τους κατά την διάρκεια των σπουδών τους, δίνει ουσιαστικά την δυνατότητα και σε άλλους μαθητές των εικαστικών εργαστηρίων και των Λυκείων της περιοχής, που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, να έρθουν πιο κοντά με ολοκληρωμένα έργα που στην βάση τους έχουν την οπτική ματιά του καλλιτέχνη και τον τρόπο με τον οποίο αυτός αντιλαμβάνεται αυτά που συμβαίνουν γύρω του» υπογραμμίζεται από τους διοργανωτές της έκθεσης.

Ταυτόχρονα, δίνεται μία ευκαιρία σε αυτούς που ολοκλήρωσαν το ταξίδι των φοιτητικών χρόνων και πέτυχαν τους στόχους τους να παρουσιάσουν τον καρπό των προσπαθειών τους σε ένα χώρο που αποτέλεσε την αφετηρία αυτής της περιπέτειας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου