ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πυρήνας πολιτιστικής δράσης

πυρήνας-πολιτιστικής-δράσης-95075

Νέος σύλλογος με την επωνυμία Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος για την Διάδοση και Διάσωση του Πολιτισμού της Νέας Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος» δημιουργήθηκε στην Νέα Αγχίαλο. Σκοπός του συλλόγου είναι η ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του και των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου, η διαφύλαξη στοιχείων σχετικών με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, ο εξωραϊσμός του, η προβολή των λαϊκών παραδόσεων της περιοχής, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, καθώς επίσης και η προσπάθεια συμμετοχής στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής και η διοργάνωση εκδηλώσεων πάντα στα πλαίσια του εθελοντισμού και με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, κάνοντας τη Νέα Αγχίαλο πόλο έλξης και δημιουργίας.

Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι κυρίως οι ενεργοί χορευτές του Χορευτικού Συγκροτήματος του πρώην Δήμου Νέας Αγχιάλου και της νυν Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου που μέχρι πρόσφατα ανήκε στο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Παρ’ όλες τις δυσκολίες της προσαρμογής στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η συνένωση των Δήμων με τον Καλλικράτη, το Χορευτικό Συγκρότημα της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου πραγματοποίησε μία σειρά από πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς 2011 -2012. Κατανοώντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου τα μέλη του Χορευτικού συμμετείχαν με δικά τους έξοδα. «Κατά την περασμένη χρονιά, υπήρξαν πολλά προβλήματα επικοινωνίας με τους υπεύθυνους αιρετούς και μη, από το ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να απευθυνθούμε πολλές φορές στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος πάντα δήλωνε την υποστήριξή του προς εμάς και με προσωπική του παρέμβαση λύθηκαν κάποια θέματα» τονίζουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας.

Η συνάντηση των μελών του Χορευτικού με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ κ. Μαβίδη, τον τοπικό Αντιδήμαρχο κ. Πελεκάνο και τον υπεύθυνο πολιτισμού για τη Νέα Αγχίαλο κ. Τσάμη, πραγματοποιήθηκε προχθές με σκοπό την καλή λειτουργία του χορευτικού. Στη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ κ. Μαβίδης, ανακοίνωσε ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται ο Δήμος, αλλά και ολόκληρη η χώρα, δε μπορεί να ανταποκριθεί στη συντήρηση αυτών των δομών από μόνος του και πρόκειται να πραγματοποιήσει «Σύμφωνα Συνεργασίας» με συλλόγους προκειμένου να συνεχιστούν οι δράσεις αυτές, όπως χορευτικά τμήματα, χορωδίες, αθλητικές δραστηριότητες.

«Για τον παραπάνω λόγο αλλά και για το γεγονός ότι συνεχίζεται η δυσχερής επικοινωνία μεταξύ των ενεργών μελών του Χορευτικού, με τους τοπικούς υπεύθυνους και προκειμένου να βγάλουμε από τη δύσκολη θέση το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, αποφασίσαμε να προβούμε στη σύσταση αυτού του νέου συλλόγου, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να προασπίσουμε τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας» υπογραμμίζουν τα μέλη του νεοσυσταθέντος Συλλόγου.

Όπως προαναφέρθηκε, τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι τα ενεργά μέλη του Χορευτικού που συμμετείχαν σε όλες τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί «Πιστεύουμε επίσης ότι οι σχέσεις μεταξύ χοροδιδασκάλου και χορευτών αποτελεί τη βασική προϋπόθεση της επιτυχημένης πορείας του Χορευτικού και γι αυτό το λόγο θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η συνέχιση της πολυετούς συνεργασία μας με το χοροδιδάσκαλο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Γκογκινούδη Τριαντάφυλλο, ο οποίος με την ακούραστη και αμείωτη προσπάθεια του επί 18 χρόνια έχει συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία και την ανάδειξη του Χορευτικού Συγκροτήματος Νέας Αγχιάλου» υπογραμμίζουν τα μέλη του ίδιου Συλλόγου.

Έχοντας εξασφαλίσει τη συμπαράσταση του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας και της τοπικής κοινωνίας, οι εμπνευστές του ίδιου Συλλόγου τονίζουν ότι «επιθυμούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και καλούμε όλους τους πολίτες της Νέας Αγχιάλου να συμμετέχουν ενεργά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου