ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αγρια Μοναξιά»

αγρια-μοναξιά-96220

Το έργο «Άγρια Μοναξιά» που ανήκει στην τριλογία του "Λήνεην", κι είναι γραμμένο κατά τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας του Μάρτιν Μακ Ντόνα, θα παρουσιαστεί από την Καλλιτεχνική Ομάδα «Perros» στο Βόλο. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 20, Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 21:30 στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Δύο Ιρλανδοί αδελφοί, ο Κ και ο Β, ζουν μαζί στο πατρικό τους σπίτι. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του πατέρα τους από τον μεγάλο αδελφό (Κ), έχουν μοναδικό σκοπό να πληγώνει ο ένας τον άλλο. Οι προσπάθειες του ιερέα Γ και της μικρής Γκ, να συμφιλιώσουν τα δύο αδέλφια δεν καρποφορούν. Έτσι οι δύο οδηγούνται σε ένα μονόδρομο πρωτοφανούς αντιπαλότητας.

Το κείμενο χαρακτηρίζεται από τους έντονους διαλόγους, την αμεσότητα και τη ζωντάνια του αγγλικού θεάτρου των τελευταίων χρόνων. Ωστόσο, κάτω από την αδρή επιφάνεια του κωμικού, αποκαλύπτονται οι τραγικές πτυχές του σύγχρονου κόσμου.

Την μετάφραση ανέλαβε η Βασιλική Τζάμου, την σκηνοθεσία, διασκευή-προσαρμογή ο Σπύρος Αθηναίου, βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Γιώργος Λιάσιος, την μουσική ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, την σκηνογραφία και ενδυματολογία η Βολιώτισσα Ηλένια Δουλαδίρη, βοηθός σκηνογράφου είναι ο Κώστας Πασχαλίδης και παίζουν οι ηθοποιοί: Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Σταύρος Ευκολίδης, Κίμων Κουρής και Βασιλική Τζάμου.

Η ομάδα Perros δημιουργήθηκε το 2011 ως ένας πυρήνας καλλιτεχνών με στόχο να προβάλλουν τις εφαρμοσμένες τέχνες, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τον χορό, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το video art. Ιδρυτικά μέλη της είναι οι: Σπύρος Αθηναίου, Κίμων Κουρής, Βασιλική Τζάμου, Γιώργος Λιάσιος, Δημήτριος Κουρής. Πιστεύοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, η Τέχνη, και ειδικά ο συνδυασμός διαφορετικών μορφών και εκφράσεων της, μας βοηθά να ασκήσουμε τη «θετική μας ματιά» απέναντι στα πράγματα, oι Perros φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά απέναντι στα προβλήματα αλλά και στην ίδια την κοινωνία.

Η τιμή εισόδου είναι 12 ευρώ και για πληροφορίες-κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6972716054 – 6979598060.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου