ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολή ταινίας

προβολή-ταινίας-96650

Η ταινία «Χάλια μέρα για ψάρεμα» θα προβληθεί την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 9:30 μ.μ. στο Αχίλλειον, στο πλαίσιο του «Σινέ Μεσόγειος».

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Άλβαρο Μπρέχνερ (από διήγημα του Χουάν Κάρλος Ονέττι, Βραβείο Θερβάντες 1980) Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Πικέρ, Γιούκο Αχόλα, Αντονέλλα Κόστα, Σέζαρ Τρονκόσο Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Λατινοαμερικανικού Κινηματογράφου της Λίμα.

Δύο εκκεντρικοί Ευρωπαίοι, ο Γιάκομπ Βαν Όπεν, ένας γιγαντόσωμος Γερμανός ξεπεσμένος πρωτοπαλαιστής, που ηρεμεί μόνον όταν ακούει τη μελωδία της… «Λιλί Μαρλέν» κι ο μάνατζέρ του, ένας λιπόσαρκος κομψός επιχειρηματίας, που αυτοσυστήνεται ως «Πρίγκιπας Ορσίνι», διασχίζουν τη Νότια Αμερική και εξασφαλίζουν τα προς το ζην οργανώνοντας σικέ αγώνες πάλης και δύναμης σε παρακμιακά θέατρα μικρών πόλεων.

Μόλις αυτό το εκκεντρικό ζευγάρι φτάνει στη Σάντα Μαρία, οι μπίζνες παίρνουν φωτιά: Ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας αποφασίζει αμέσως να σπονσοράρει τον αγώνα, τυπώνοντας αφίσες που ζητούν αντάξιο αντίπαλο, καθώς και διαφημιστικό πρωτοσέλιδο. Ο πολυμήχανος Ορσίνι ξέρει πώς να εντοπίσει το «σωστό» αντίπαλο, αλλά το… ψάρεμα στη Σάντα Μαρία τον οδηγεί σε μια πολύ μεγαλύτερη ψαριά απ’ αυτήν που θα μπορούσε να αντέξει.

Η ενθουσιώδης υποδοχή των ντόπιων θα τους κάνει αρχικά να πιστέψουν πως έπιασαν την καλή. Όμως, τα σχέδιά τους θα ανατραπούν και η φιλία τους θα κλονιστεί, όταν μπαίνει ανάμεσά τους η φιλοδοξία της ωραίας του χωριού και η διεκδίκηση του τίτλου από τον παλικαρά αρραβωνιαστικό της.

Αυτή η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Ουρουγουανού σκηνοθέτη Alvaro Brechner, γοητεύει με την πρωτοτυπία, την ευφυΐα, και τον ανθρωπισμό της.

Οι σύνθετοι χαρακτήρες ενσωματώνονται σε μια ανεβαστική, καλοπροαίρετη ταινία φίλων, η οποία πραγματεύεται έννοιες όπως η φιλία, η πίστη και ο σεβασμός. Το λακωνικό χιούμορ και η όμορφη κινηματογραφική γλώσσα κάνουν αυτήν την προσαρμογή μιας σύντομης ιστορίας του διάσημου συγγραφέα Juan Carlos Onetti, μια κινηματογραφική εμπειρία με παγκόσμια απήχηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου